De jury had de moeilijke taak om de uitgeholde pompoenen te beoordelen. Foto: PR.
De jury had de moeilijke taak om de uitgeholde pompoenen te beoordelen. Foto: PR. Foto: Jan Knoef

Halloween in centrum Zelhem

voor hele gezin

Zelhem - De B&OZ had, in samenwerking met de Zelhemse horeca (de Groes, de Smoks, Ellen's Restaurant en B&D Evenementen) de Zelhemse jeugd uitgenodigd om op zaterdagavond 31 oktober Halloween te komen vieren in het centrum van Zelhem.

Vanaf 18.30 uur stroomde 'de Markt' vol met verklede en geschminkte kinderen, samen met hun ouders/grootouders.

Pompoenwerkstuk
In de week voor Halloween waren er al kleurplaten uitgedeeld, die ingeleverd konden worden, waarbij de kinderen als prijs mochten grabbelen. Ook met het schminken kon een prijs verdiend worden. Ook konden de kinderen hun zelfgemaakte pompoenwerkstukken inleveren om kans te maken op een prijs en ze mochten op de foto met 'ingehuurde' spoken, maar dat bleek voor de kleinsten best nog wel (te) griezelig.

Aan de volwassenen werd een Halloween-hapje en drankje geserveerd.

Griezelverhaal
Angelie Wassink vertelde een griezelverhaal over Smoks Hanne, die ruzie had met een collega-heks. Aansluitend ging het hele gezelschap, onder muzikale begeleiding van het dweilorkest van muziekvereniging Union, in een lampionnenoptocht door het dorp. Ondertussen bekeek de vakkundige jury de gemaakte werkstukken, waarbij ze het moeilijk vonden om ze te vergelijken, omdat ze (al dan niet met hulp) gemaakt waren door kinderen in verschillende leeftijdsklassen. Maar ze kwamen tot een oordeel en bij terugkomst konden de prijswinnaars in het zonnetje gezet worden, waarna de Halloweenviering werd afgesloten met een voorstelling door circus Zanzara uit Doetinchem.