een aantal ponyrijFoto: PR.
een aantal ponyrijFoto: PR. Foto:

Ponyclub Zelhem start met speciale beginnersles

Zelhem - In het nieuwe jaar gaat Ponyclub Zelhem van start met ponylessen, speciaal voor jonge- en beginnende ponyruiters.

Ponyclub Zelhem is een rijvereniging voor kinderen van 8 tot en met 18 jaar. De leden krijgen met hun pony wekelijks dressuur- en springlessen van gediplomeerde instructeurs. Plezier in het rijden staat voorop, daarnaast zijn de lessen bedoeld om kinderen nog beter te leren rijden. Een aantal van de ponyruiters rijdt in wedstrijdverband en behaalt daar goede resultaten.
Johan Schuttert, voorzitter van Rijvereniging en Ponyclub Zelhem: "De lessen van ponyclub Zelhem werden altijd al afgestemd op de leeftijd en het niveau van de rijdende kinderen. Toch willen we een echt beginnersgroepje samenstellen om deze ruiters én hun ouders, waarvoor de ponysport soms ook nog onbekend is, extra aandacht te geven. Als je bij jonge ruiters een goede basis legt, leren ze vanaf het begin goed ponyrijden en dat geeft de kinderen heel veel rijplezier voor later."
Het lesuur is heel geschikt voor ponyruiters die de beginselen van het rijden op de manege hebben geleerd en graag verder willen met paardrijden.
Ponyclub Zelhem is geen manege. Een lid moet dus wel zelf voor een pony zorgen. "Dit kan een eigen pony zijn, maar ook een verzorgpony", legt Schuttert uit. Wie eerst eens een kijkje wil nemen bij les, is van harte welkom. Ook mag er drie keer gratis en vrijblijvend worden meegereden in een les. Het lesuur gaat bij voldoende animo van start vanaf april 2016 op de zaterdagochtend. Kijk voor meer informatie en de lestijden van rijvereniging en ponyclub Zelhem op de site.


www.rijverenigingzelhem.nl