De Heren Senioren 1 en 2 met hun sponsor Jeroen Sesink van het gelijknamige schildersbedrijf. Foto: Liesbeth Spaansen. Foto: Liesbeth Spaansen

Quintus Heren Senioren winst in nieuw tenues

HENGELO – Zondag 25 oktober konden een aantal teams van Handbalvereniging SV Quintus na hun uit- en thuiswedstrijden winstpunten noteren.

Quintus Dames 1 speelde tegen Groessen in sporthal Triominos in Duiven. Alhoewel de tegenstanders snel waren, kon Quintus aardig meekomen. De scheidsrechter gaf vaak zeven meter voor Groessen, waarvan de meesten onterecht bleken. Eindstand 17-12. De meisjes C1 hadden een wedstrijd in Gendt tegen Angeren DC2. Aanvallend en verdedigend was Angeren veel te sterk. Einduitslag was dan ook 27-5.
De Jongens D hebben vochten als leeuwen. Het team stoere jongens verdedigde goed. Helaas verloren ze. Eindstand 5-25. E1 speelde tegen Huissen. Door een blessure moest een speelster keepen, dat deed zij heel goed, maar al gauw stond het team achter met 0-2. Ze kwam op 2-1, maar Huissen ging er met de overwinning vandoor. Eindstand 2-8. Het team AHV Achilles HB1 uit Apeldoorn scoorde al in de eerste minuut van de wedstrijd en hield dit tempo erin. Eindstand: 9-30. De Quintus Heren Senioren 2 namen het zondag thuis op tegen DSC HS1 en was vanaf het begin de betere ploeg, maar wist in de eerste helft slechts een klein gat te slaan. Russtand 14-10. Na rust gaf Quintus de voorsprong niet meer weg en behaalde zodoende de eerste winst van het seizoen. Eindstand 26-18.
De Heren 1 pakten wederom de winstpunten, dit keer tegen het onvoorspelbare Ha-Stu uit Nijmegen. Het sterke wapen, de snelle tegenaanval, werd goed gebruikt. Na een 13-8 ruststand kwam de zege in de tweede helft geen moment in gevaar. Door deze overwinning blijft Quintus gedeeld koploper in de eerste klasse Oost.