Jan maakt comeback in de Legend-klasse. Foto: Jan Knoef.
Jan maakt comeback in de Legend-klasse. Foto: Jan Knoef. Foto: Jan Knoef

Oud-winnaar start na 25 jaar weer in Twente Rally Hengelo

Halle - Al vanaf z'n jongste jeugd is Jan Messink helemaal weg van de autosport en in het bijzonder van de rallysport. In die beginjaren vooral om de ronkende motoren, rokende banden, het spinnen in de bocht en andere effecten. Jan Messink: "Ik herinner me een wedstrijd in Amsterdam, waar we op die manier de show stalen, maar in de einduitslag niet voorkwamen. Dat zette me wel aan het denken, want ik wilde toch wel eens gaan winnen."

Vervolgens geeft hij aan wat er nodig is om een rally te kunnen winnen. Jan: "Rallye rijden is een kwestie van tijd rekenen en zo rijden dat je op de juiste tijd binnen bent. En als het hard moet gaan, dan moet je 'een groot hart' hebben, waardoor je net een metertje later durft te remmen dan de andere deelnemers."

Dat laatste is hem in die jaren best goed gelukt. Zo goed zelfs dat hij 25 jaar geleden de Twente Rally in Hengelo (O) wist te winnen. Rally rijden is echter een dure sport, waardoor Jan moest besluiten te stoppen om, in plaats daarvan, autocrosses te gaan rijden. Ook daarin was hij regelmatig succesvol. Weer later legde hij zich meer toe op het begeleiden van z'n zoons bij het motorcrossen.

"Maar", aldus de enthousiaste sportman, "Als je eenmaal besmet bent met het virus van de rallysport, dan blijft dat kriebelen." En zo kocht Jan drie jaar geleden een oude Subaru GT, die hij ombouwde tot een WRX. Om weer ervaring op te doen, ging hij vervolgens naar het Eiffel-gebied in Duitsland. Jan: "In Duitsland kun je veel gemakkelijker en goedkoper rally rijden en de grootouders van mijn kinderen wonen in die regio, dus konden we de activiteiten aan elkaar koppelen."

Vorige week ging Jan's bloed plotseling sneller kloppen toen hij hoorde, dat er een mogelijkheid was om op 1 november in de Twente Rally te starten. Jan: "Niet in de snelle wedstrijdklasse, maar in een speciale Legend-klasse voor oud-rallyrijders, die verknocht zijn aan de rallysport."

Zijn hart klopte sneller, want hij wilde graag deelnemen, maar om de auto aan de Nederlandse rally-eisen te kunnen laten voldoen, moest er nog het een en ander aan gebeuren. Daarnaast moest er nog een navigator worden ingewerkt. Jan: "We hebben besloten dat Antoinette, mijn partner, als navigator ook mijn rallye-partner wordt en dus moet ze in een week tijd nog leren hoe ze tijdens de verkenning van de proeven de aanwijzingen moet opschrijven om die vervolgens tijdens de rallye terug te melden aan de piloot, die op die aanwijzingen moet sturen. "We zijn een prima team, dus dat gaat zeker lukken", aldus Jan.

Het weerzien van z'n rallymaten zal aanstaande zondag zal zeker een feestje worden en als het aan Jan en Antoinette ligt, blijft het zeker niet bij deze ene keer.


'Een rits te ver'

Verwarring, absurde verzinsels en misverstanden

Drempt - Vrijdag 6 en zaterdag 7 november zal Zanglust Drempt de komedie Een rits te ver op de planken brengen. Het stuk is geschreven door Jon van Eerd en de regie is in handen van Ingeborg van Dijk. Plaats en aanvang: Dorpshuis Drempt 20.00 uur. Toegangsprijs 7,50 euro.

Harry Vermeulen runt camping De Wielewaal al een aantal jaren, maar wordt nu geconfronteerd met een inspectie van de gemeente. De gemeente zou namelijk erg veel klachten over de camping krijgen. In een poging de tent overeind te houden, besluit Harry alles in het werk te stellen om de inspecteur te vriend te houden. Maar hoe doe je dat als je niet weet wie dat is...

Onbewust zakt Harry steeds verder weg in een hilarische draaikolk van problemen, spraakverwarringen, absurde verzinsels en misverstanden. De problemen stapelen zich op wanneer een jongen zijn dochter het hoofd op hol brengt, zijn Italiaanse vakantiehulp geen Nederlands begrijpt en drie lastige dames maar blijven klagen.
En wat doet die eigenaardige man met die camera eigenlijk op de camping?

Genoeg ingrediƫnten voor een avond heerlijk lachen. Er kunnen geen plaatsen worden gereserveerd; voor de beste plekken dient u op tijd aanwezig te zijn.


Zang- en ontmoetingsdienst

Zelhem - Op zondagmiddag 1 november is er een zang- en ontmoetingsdienst georganiseerd door stichting de Opdracht. Dit zal plaatsvinden in Cultureel centrum De Brink (ingang zaal via parkeerplaats achterzijde, Industrieweg).

Tijdens deze bijeenkomst, die om 16.00 uur begint, hoopt Gijsbert Tomassen uit Ermelo voor te gaan. Naast samenzang van bekende liederen zal ook het Christelijk koor Ontmoeting uit Apeldoorn haar bijdrage leveren aan deze dienst. De toegang is vrij, wel is er een collecte Na afloop is er koffie.

Voor meer info, neem contact op via 0314 622878 of kijk op de site.


www.stichtingdeopdracht.nl


Afbeelding