Gitaar en drums zijn voldoende voor een complete sound. Foto: PR.
Gitaar en drums zijn voldoende voor een complete sound. Foto: PR. Foto:

Money & The Man bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 4 november staat garagebluesduo 'Money & The Man' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. Het duo speelt live en wordt geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

"Geld is een wassen neus en echte mannen bestaan niet meer. Muziek van tegenwoordig wordt gedomineerd door computers die de wereld zullen overnemen!" Heb je last van bovenstaande klachten? Ben je bang dat alles tegenwoordig nep is? 'Money & The Man' wil het medicijn daartegen zijn door te laten zien hoe muziek ooit bedoeld was. Rauw,

ongeveinsd, opzwepend, hard en vuig, op je af geslingerd tijdens intense liveshows. De twee jonge muzikanten uit Zwolle verbazen hun publiek met hun volwassen sound, sterk beïnvloed door onvervalste blues, indie and rock 'n' roll.
In 2013 besloten schoolvrienden Henk Wesselink en Ymte Koekkoek na een jamsessie samen een band te vormen. Niet meer dan een gitaar, zang (Henk) en drums (Ymte) bleken nodig om een vol, dynamisch totaalgeluid te maken. Debuutdemo 'Dance' zag het levenslicht al snel en daarna was 'Money & The Man' klaar om los te breken.

In 2014 werden al een dertigtal indrukwekkende liveshows verzorgd. Ze speelden op de Zwarte Cross, het Bevrijdingsfestival, deden radioshows. Optredens (met onder andere The Deaf) bewezen dat de muziek van 'Money & The Man' inslaat als een bom. En de schokgolf breidt zich uit, want halverwege 2015 stond de teller al op 70 liveshows.


www.ideaal.org