Theo Lusink (in het midden). Foto: PR.
Theo Lusink (in het midden). Foto: PR. Foto:

Theo Lusink 65 jaar lid van Zanglust

65 jaar lid van Drempts koor én bijna 25 jaar erelid

Drempt - Theo is afkomstig uit een muzikaal gezin. Zijn moeder stond aan de wieg van het koor en was lid van het eerste uur, al vanaf 1926. Het koor speelde een belangrijke rol in het gezin Lusink. In 1950 werd Theo op zeventienjarige leeftijd lid van Zanglust.

De baard was inmiddels uit de keel maar de zware basstem heeft Theo altijd gehouden. Een echte brombeer.
In 1962 werd Theo in het bestuur gekozen en gelijk benoemd tot voorzitter. Een taak die hij met een tussenperiode van twee jaar maar liefst 27 jaar heeft volgehouden.

Theo verrichtte veel werk voor het koor

Daarna draaide Theo nog 7 jaar mee in bestuur als vice-voorzitter en secretaris. In totaal dus 34 jaar bestuurservaring.
Er mag dan ook rustig gesteld worden dat hij een grote stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van Zanglust.

Bij zijn afscheid als voorzitter in 1991, is Theo benoemd tot erelid van de vereniging, als blijk van waardering voor het vele werk dat hij voor Zanglust verrichtte. Volgend jaar is er opnieuw reden voor een feestje, want Theo is dan 25 jaar erelid.

In 1998 nam Theo definitief afscheid van het bestuur, maar bleef echter nog een aantal jaren actief als koormeester. Het regelen zit immers in zijn bloed. Daarnaast werd het werd om gewoon weer lekker te zingen, zonder alle rompslomp er omheen.
Dat wilde overigens niet zeggen dat hij niet meer geïnteresseerd was.

Het hart van Theo ligt nu eenmaal bij Zanglust, dus hij bleef op de achtergrond de zaak kritisch aanschouwen en was steeds bereid om advies te geven.

Theo was altijd als een van de eersten op de repetitie om samen met Co de stoelen klaar te zetten. Ook was hij meestal als een van de laatsten weer weg.

Dat was overigens niet omdat hij dan ook de stoelen weer opruimde, maar vanwege de gezelligheid.

Helaas is Theo om gezondheidsreden al een poos niet meer op de repetitie geweest. Het koor mist zijn vrolijke noot. Des te fijner vinden ze het dat hij er voor de gelegenheid was om samen het jubileum te vieren.
Samen met René, Richard, Marian en de kleindochters Anne en Maud.

Namens het koor nogmaals de hartelijke felicitaties voor Theo.


www.zanglustdrempt.nl