Mevrouw Tuenter mocht de fiets in ontvangst nemen. Foto: PR.
Mevrouw Tuenter mocht de fiets in ontvangst nemen. Foto: PR. Foto: Jan Knoef

Bakker Scholten verloot fiets

Zelhem - In de periode van juli t/m september kregen de klanten van bakker Scholten, bij elke 5 euro besteding, een stempel op een speciale spaarkaart.

Bij tien stempels was de kaart vol en kon de kaart, voorzien van de adresgegevens, in de speciale fietsverlootdoos gedeponeerd worden.
Afgelopen week werd uit de ingeleverde kaartjes een winnaar getrokken. Mevrouw Tuenter uit Zelhem was de gelukkige en zij mocht uit handen van bakker Henri Scholten de fiets in ontvangst nemen.


ATB-Kruisbergtocht

zondag 18 oktober

Langs mooiste plekken Hoog- en Laag Keppel, Doetinchem, Hummelo

HOOG KEPPEL - Op zondag 18 oktober is het weer zover. Voor de twaalfde keer organiseert toerclub Steenderen de kruisbergtocht. Een ATB tocht welke start vanuit sporthal de Hessenhal in Hoog Keppel. Deze fietsroute gaat door de mooiste plekken rond de Kruisberg en door diverse landgoederen zoals bijvoorbeeld Hagen, Enghuizen, de Ulenplas en de bossen rond Hoog- en Laag Keppel, Doetinchem en Hummelo.

De route heeft alles in zich; steile klimmetjes, smalle single tracks maar ook brede bospaden met prachtige vergezichten. Deze unieke tocht wordt georganiseerd met een hele goede samenwerking met tal van instanties: Natuurmonumenten en Geldersch Landschap, particuliere eigenaren, Motorcrossvereniging TCD Hummelo en boswachters. Daardoor is het mogelijk om ook op plekken te fietsen die anders niet toegankelijk zijn.

Start tussen 8.30 en 10.30 uur
Starten kan tussen 8.30 en 10.30 vanuit de Hessenhal in Hoog Keppel. Iedereen is welkom, van de geoefende fietser tot de beginner. Het parcours heeft genoeg uitdagingen voor iedereen.
Net voor de pauze is er een uitdagend parcours van ruim 1 kilometer uitgezet met bijna 100 hoogtemeters aan klimmetjes! Ook is er gelegenheid om te douchen en het ergste vuil weer van de fiets te krijgen.

25 en 40 km route
Naast een 40 km route is ook een tocht van 25 km uitgezet, een ideale afstand voor de beginnende ATB-ers maar ook voor de jeugd met mooie bospaden en spectaculaire klimmetjes. Om deelname van de jeugd te stimuleren, mogen kinderen onder 15 jaar, die onder begeleiding van een betalende begeleider of ouder fietsen, gratis deelnemen.

Toerclub Steenderen raadt ouders met kinderen wel aan om iets later te starten (na 09.00 uur), zodat de grootste drukte op het parcours voorbij is. Als u als ouder uw zoon of dochter onbezorgd wilt laten genieten van het ATB-en en zelf de langere 40 kilometerroute wilt fietsen, kan dat door uw kind (gratis) mee te laten doen aan de jeugdclinic

Jeugdclinic
Het is ook mogelijk voor kinderen tot 15 jaar om onder begeleiding van een jeugdtrainer (een gedeelte van) de tocht te fietsen. Een eigen fiets heeft de voorkeur (kan ook een crossfiets of hybride zijn). De organisatie heeft een aantal fietsen die geleend kunnen worden (vanaf maat M). Fietsen kunnen alleen worden geleend mits vooraf opgegeven per mail bij rien.scholten@gmail.com.

Het doel is om de jeugd kennis te laten maken met het ATB-en en /of fietssport en enthousiast te maken voor fietsen en bewegen. De clinic wordt gegeven door enthousiaste en professionele begeleiders. Start is om 9.30 uur en is gratis. Voorwaarde wel is dat kinderen voor 14 oktober worden aangemeld.

In verenigingsverband
ATB-en is een fijne manier om gezond te bewegen in de natuur en daarnaast ook wat aan conditie en gezondheid te werken.

Minst belastend voor knieeën en heupen

Fietsen is een weinig belastende manier van bewegen voor knieën, heupen en andere gewrichten en daarom geschikt voor een grote doelgroep. Mocht je interesse hebben en onder begeleiding vaker willen fietsen, dan kan dit prima bij toerclub Steenderen.
In de winter fietst de club bijna elke zondag in de regio.

Als fietsen je goed bevalt, is het mogelijk om ook in verenigingsverband bij toerclub Steenderen te blijven fietsen. Met een lidmaatschap ben je ook direct verzekerd bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU ) en krijg je korting bij georganiseerde tochten. Natuurlijk kun je ook eerst gewoon eens komen kijken en vrijblijvend een keer mee fietsen.

Tijdens de Kruisbergtocht zijn er inschrijfformulieren te krijgen of is in de Hessenhal meer informatie te vinden.
Natuurlijk kun je ook gewoon even bellen met voorzitter Rien Scholten, telefoon 452663 of kijk op de website.


www.toerclubsteenderen.nl