Nieuwe open keuken voor kantine Zelos. Foto: Jan Knoef.
Nieuwe open keuken voor kantine Zelos. Foto: Jan Knoef. Foto: Jan Knoef

Nieuwe keuken Zelos

Zelhem - Vrijwilligers van voetbalvereniging Zelos hebben in de vakantieperiode keihard gewerkt om de bestaande keuken van de Zelos-kantine een totale metamorfose te geven. Al voor de vakantie was de oude koelcel gedemonteerd en afgevoerd, waardoor nieuwe ruimtes en toegangen werden gecreƫerd. Toen deze noodzakelijke voorbereiding was gerealiseerd, kon met de uiteindelijke verbouwing worden begonnen.

Eerst werd een nieuwe koelcel gemonteerd, die op het oog kleiner lijkt dan zijn voorganger, maar met een beduidend grotere economische inhoud. Vervolgens werd in een traject van enkele weken door een staaltje van intensieve samenwerking van diverse disciplines, de verbouw gerealiseerd. Daarbij werd zowel de geplande looptijd als ook het budget nauwlettend in de gaten gehouden. Het resultaat is indrukwekkend.

De nieuwe keuken heeft een geheel open karakter, die de klant met recht een kijkje in de keuken geeft. Daardoor is het personeel vanuit de keuken meer betrokken is bij activiteiten in de kantine. Onlangs werd het geheel met een feestelijk tintje geopend door Zelos-voorzitter Wouter Luimes.

Zelos beschikt nu over een professionele keuken met alle noodzakelijke voorzieningen om kwalitatief hoogwaardige producten te kunnen bieden. Dat kunnen frituurproducten zijn, maar de nadruk zal zeker ook op een broodje gezond of soortgelijke producten komen te liggen.

Er staan professionele units voor het afbakken en warm houden van saucijzen en kaasbroodjes, evenals voor de koeling en er is een aantrekkelijke presentatie van de diverse belegde broodjes.

De sportieve bezoeker kan op zaterdag een breed scala aan verse snacks geboden worden. Er zijn uitgekiende units gemaakt, waarbij ieder apparaat zowel de werkvoorraad alsook de extra voorraad, in de directe nabijheid heeft.

Op die manier is de verwerking voor de gebruiker een stuk simpeler gemaakt en dat maakt het voor de inkoop van de diverse halffabricaten een stuk transparanter.