Annette Kok (r.) gaf de voorzittershamer door aan Stephen Rouppe van der Voort. Foto: Liesbeth Oukes. Foto: Liesbeth Oukes

Handbalvereniging SV Quintus heeft een nieuwe voorzitter

HENGELO – Zaterdag 3 en zondag 4 oktober werden de eerste wedstrijden van Handbalvereniging SV Quintus gespeeld. Alleen de Dames Senioren speelden thuis in Sporthal De Kamp. Zij scoorden al direct punten met een 15-14 eindstand. Voorzitter Annette Kok heeft de voorzittershamer doorgegeven aan Stephen Rouppe van der Voort.

"Allereerst alle dank aan Annette voor haar grote inzet en uitstekende werk als voorzitter van SV Quintus waardoor er samen met alle betrokkenen een flinke handbalclub staat. Met plezier neem ik deze rol van haar over."

De nieuwe voorzitter geeft aan dat Quintus de laatste jaren een enorme groei heeft doorgemaakt. Er gaan nu negen teams in de competitie, waarvan voor het eerst een damesteam in de midweekcompetitie.

Er kunnen zich nog dames aanmelden voor deze en de weekendcompetitie. De wens is dat er voor de jongste F- en H-jeugd in de leeftijd van 5 t/m 8 jaar extra leden bijkomen. Helaas kon het schoolhandbaltoemooi vanwege het weer niet doorgaan, maar dat wordt verschoven naar het voorjaar!

"We zitten op het moment rond de 100 leden: 93 spelende leden en nog 15 anderen zoals scheidsrechters, bestuur, redactie, coaches en PR. Verder zijn we vorig jaar door heel veel bedrijven in Hengelo en omgeving via sponsoring gesteund. Wij hopen dat ze dat dit jaar ook weer doen."
Een verandering vanaf dit jaar is, dat alles digitaal gaat, zoals het invullen van de wedstrijdformulieren.

Quintus draait voornamelijk op heel veel vrijwilligers. Alle vrijwilligers en betrokken organisaties, ze spelen allemaal een rol om van Quintus een bloeiende handbalvereniging te maken. De samenwerking met elkaar maakt het mogelijk dat Quintus er is. "We willen de ouders er meer bij betrekken. Misschien hebben jullie, jongeren en volwassenen, ideeën. Quintus maakt er graag gebruik van: wij zijn allemaal 'verenigers' met ideeën."
Competitie gestart
Zaterdag reisde het HC1 team af naar Sporthal De Marke in Hattem voor de wedstrijd tegen Zwolle/Tyfoon HC1. De wedstrijd begon gelijk in een hoog tempo en Quintus stond met rust voor met 11-9. Na een geweldige wedstrijd was Zwolle de gelukkige en won met 19-17.

De meiden C speelden zondags hun eerste wedstrijd tegen AAC/Swift DC2. Voor de meiden erg spannend en onwennig, want voor het merendeel zitten ze voor het eerst in de C. Ze hebben het prima gedaan en zich super ingezet. In de rust stond het 6-5, de eindstand 9-8.

Naast weekend ook midweek competitie

De E1 speelde eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen Minerva E1 in Sporthal de Pol in Gaanderen. De jongens waren een maatje te groot voor de dames. Eerste helft moesten de dames wennen aan het nieuwe systeem. Ze kwamen met 1-0 voor maar de ruststand was 12-2. Tweede helft ging beter, er werd meer tegenstand geboden, eindstand 19-3.

De jongens en meiden van D1 moesten naar de Van Pallandthal in Varsseveld tegen Reflex D1. Reflex was een klasse te groot. De Hengelose jongens en meiden moeten nog wat harder worden in het verdedigen, maar dat komt allemaal goed. Uitslag 13-5.

De HB1 speelde tegen Minerva HB1 in Sporthal de Pol in Gaanderen. Het ging ondanks het 17-22 verlies erg goed. De aanvallen waren strak en tactisch en de verdediging zat het grootste gedeelte van de wedstrijd goed dicht. Al met al was het een leuke en sportieve pot.

Quintus HS2 begon de start van de competitie moeizaam. Het spel tegen AHV Achilles HS4 was nog onwennig, wat resulteerde in weinig succesvolle aanvallen. Gedurende de wedstrijd in Mheenpark Apeldoorn begon de verdediging steeds beter te staan, maar kwam de eindstand op 25-13.

In Sportcentrum Triominos Endesprong in Duiven speelde Duiven HS1 tegen Quintus HS1. Het team uit Hengelo behaalde punten door met 15-23 te winnen.

De enige thuiswedstrijd was een zeer spannende tussen dames Quintus DS1 tegen FBC DS2 uit Herwen.
In het begin ging het gelijk op, maar op een gegeven moment nam Quintus door zeer mooie aanvallen via de cirkelloper een voorsprong tot 11-7.

Helaas door een zwakke verdediging in het begin van de tweede helft kwam FBC terug tot 11-11. Het bleef tot het eind spannend.

En de eindstand was 15-14 in het voordeel van SV Quintus. Dit werd snel verwerkt op het eerste digitale wedstrijdformulier.

Uitslagen Quintus 3 en 4 oktober:

AHV Achilles HS4 - Quintus HS2: 25-13; Zwolle/Tyfoon HC1 - Quintus HC1: 19-17; AAC / Swift A. DC2 - Quintus DC1: 9-8; Reflex D1 - Quintus D1: 13-5; Minerva E1 - Quintus E1: 19-3; Quintus DS1 - FBC DS2: 15-14; Quintus HB1- Minerva HB1: 17-22; Duiven HS1 - Quintus HS1: 15-23.