Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano). Foto: PR.
Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano). Foto: PR. Foto:

Jonge musici op podium theater 'de Brink'

Zelhem - De stichting Kamermuziek Zelhem opent het nieuwe seizoen op zondag 18 oktober met een concert van de 29-jarige celliste Lidy Blijdorp en de 27-jarige pianist Tobias Borsboom. Het concert begint om 20.00 uur. Op het programma staan werken van Prokofiev, Debussy en Fauré. Losse kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar voor 20 euro. Verdere informatie kunt u vinden op de site.

Lidy Blijdorp is een jonge gepassioneerde celliste met een enorme vertelkracht, alom geprezen vanwege haar 'onthutsende muzikaliteit'. In 2011 behaalde zij in Parijs haar master met de hoogste onderscheiding. Ze studeerde vanaf haar elfde jaar bij Monique Bartels aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vervolgde haar studie bij Michel Strauss aan het Conservatoire Nationale Superieure in Parijs en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Brussel. Lidy behaalde diverse prijzen bij concoursen, zoals het Nationaal Cello Concours van de Amsterdamse Cellobiënnale, het Grachtenfestival Conservatorium Concours, Stichting Jong Muziektalent Nederland (SJMN), het Prinses Christina Concours en recent de Prix de l'Académie Maurice Ravel in St. Jean-de-Luz en ze speelde met gerenommeerde musici als Paolo Giacometti, Charles Neidich, Pieter Wispelwey, Janine Jansen, Nobuko Imai en Emmy Verhey.

Tobias Borsboom krijgt zijn eerste pianolessen op de muziekschool in Leidschendam bij Denise Overeem en later bij Farida Zejnal en al snel wint hij jeugdconcoursen. Na een masterclass van pianist Paolo Giacometti, georganiseerd door het Prinses Christina Concours (PCC), wordt Tobias door Giacometti uitgenodigd om bij hem te studeren aan de jong-talent afdeling van het conservatorium in Utrecht. Hij voltooit in 2007 het gymnasium in Voorburg en vervolgt zijn studie bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2008 maakt hij een tournee door Nederland met Japanse musici. Op het regionale Prinses Christina Concours in Rotterdam wint hij de eerste prijs. In 2011 voltooit Tobias de Bachelor aan het conservatorium van Amsterdam en vervolgt daar zijn studie voor de master. Hij wint hij de Grand Dominique, een pianoconcours voor studenten en is succesvol op onder andere het Storioni Festival Concours (2011) en het Grachtenfestival Conservatorium Concours (2012). In juli-augustus 2012 was hij werkzaam als class accompanist voor The International Holland Music Sessions. Zijn Masters of Music voltooide Tobias bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam in 2013. Tijdens de 2015-finale van de Dutch Classical Talent Award werd hij als winnaar verkozen.


www.kamermuziekzelhem.nl