Bridgen is een denk en concentratiesport.
Bridgen is een denk en concentratiesport.

Leer bridgen:
gymnastiek voor de hersenen

BRONCKHORST - Bridgen is net als schaken, dammen en biljarten een denk en concentratiesport. Het wordt in clubverband gespeeld.

Bridgeclub Bronkhorst heeft als thuisbasis Restaurant Den Bremer, in Keijenborg bridgeclub De Keij, een kleinere club, zij spelen in Dorpshuis de Horst.

Samen organiseren zij een bridgecursus voor beginners. Tevens is er een vervolg en opfriscursus om het geleerde nog meer uit te diepen. Deze starten in oktober.
Inlichtingen of opgave bij Marijke Hilderink.


Telefoon (0575) 464170
m.hilderink@kickxl.nl


Berkelexpositie Waterschap Rijn en IJssel in Doetinchem

DOETINCHEM - De Vereniging Vrienden van de 3e Berkelcompagnie heeft samen met Waterschap Rijn en IJssel een unieke expositie over de Berkel samengesteld. Deze tentoonstelling heeft gedurende een half jaar zeer succesvol in het Watermuseum in Arnhem gestaan en is daarna 'On Tour' gegaan kris kras langs de Berkel.

Inmiddels heeft de expositie in alle Berkelgemeenten gestaan. De rondgang van de Berkelexpositie wordt afgesloten bij Waterschap Rijn en IJssel in Doetinchem, dus net als bij de start van de expositie weer buiten het Berkeldal.
De expositie omvat - naast foto's en interessante informatie over de Berkel van de bron in Billerbeck tot de monding in Zutphen – ook meer elementen, zoals kunstwerken.
Graag worden belangstellenden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de officiële opening van de Berkelexpositie bij Waterschap Rijn en IJssel in Doetinchem, door heemraad Antoinet van Helvoirt en voorzitter Marja Schulenberg-van de Werf van de Vereniging Vrienden van de 3e Berkelcompagnie. Dit is op maandag 19 oktober om 10.00 uur in de hal van het waterschap aan de Liemersweg 2 in Doetinchem. De expositie is vanaf vrijdag 15 oktober t/m 11 december 2015 te bezichtigen tijdens de kantooruren van Waterschap Rijn en IJssel, maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Het waterschapskantoor ligt aan de Liemersweg 2 in Doetinchem, met de ingang om de hoek aan de Energieweg, bereikbaar via de rotonde.
Voor meer informatie wordt verwezen naar de website.


www.berkelcompagnie.com


VNOG geeft gratis woningcheck voor senior tijdens Brandpreventieweken

REGIO - Brandweerkorpsen van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) nemen dit jaar opnieuw deel aan de Nationale Brandpreventieweken. De hele maand oktober staat in het teken van veiligheidsbewustzijn rondom brand. Dit jaar staat het landelijke thema 'Verklein de kans op brand' centraal.

De campagne richt zich op niet-zelfredzame senioren en groepen die de groep niet zelfredzame senioren kunnen bereiken. Senioren (60+) in de regio Noord- en Oost-Gelderland kunnen zich van 1 tot en met 30 oktober aanmelden voor een gratis woningcheck door de brandweer.
Brandweer Noord- en Oost-Gelderland gaat senioren in de regio bezoeken om hen bewust te maken van de kans op brand én hoe de kans op brand kan worden verkleind. Brandweerprofessionals adviseren over brandgevaarlijke situaties en de juiste plaats van de rookmelder.
Er is een beperkt aantal woningchecks te vergeven. Aanmelden kan van 1 tot en met 30 oktober 2015 door te bellen naar 055 548 3333 (alleen tijdens kantooruren). Aanmelden kan ook per mail: brandveilig@vnog.nl, dan vermelden: achternaam, adres, postcode, woonplaats en geboortejaar. Met aanmelders die in aanmerking komen voor een woningcheck, wordt na oktober contact opgenomen om een afspraak te plannen.

Zelf de woningcheck uitvoeren kan ook. Via een makkelijk te doorlopen checklist is te zien hoe brandveilig de woning eigenlijk is. De checklist is te vinden op brandweer.nl. Kijk ook eens bij familie, buren of vrienden. Hangen rookmelders op de juiste plek?
De brandweer blijft het gebruik van rookmelders adviseren. Zorg ervoor dat u en uw medebewoners de rookmelder goed kunnen horen, ook als u slaapt. Want als u slaapt, ruikt u niets. U wordt dus waarschijnlijk niet wakker van de rooklucht. En doordat de rook veel giftige gassen bevat, raakt u vaak al binnen enkele minuten in een diepe bewusteloosheid. Rookmelders zijn dus echt van levensbelang.
Meer informatie over de Brandpreventieweken is te vinden op de website


www.brandpreventieweek.nl