Kimberly en Savannah staan in Frankrijk aan de start. Foto: Marianne Hebbink.
Kimberly en Savannah staan in Frankrijk aan de start. Foto: Marianne Hebbink. Foto: Meike Wesselink

Zusjes Van der Laan

opnieuw in Franse strijd

Halle/Maubert Fontaine - Opnieuw de titel van het snelste meisje voor Savannah van der Laan.

Zondag 20 september werd door 50 quadrijders een drie-uurs wedstrijd gereden in het Franse Maubert Fontaine. Het vijf kilometer lange circuit gelegen in een uitloper van de Ardennen, ging door bossen en over heuvelachtige weilanden. Kimberly van der Laan werd op de 22e startplek geplaatst en zus Savannah één plaats erachter.

Savannah moest haar bril afzetten en werd daarmee gehinderd om nog te kunnen inhalen, waardoor zij haar zeventiende plek consolideerde en de eerste manche van 90 minuten op die positie uit reed. Kimberly kwam twee ronden voor de finish in benzineproblemen en moest naar de "pitlane" om te tanken, ze deed dit op ongeoorloofde wijze en kreeg twee ronden aftrek, hierdoor zakte ze meteen meer dan 10 plaatsen in het klassement en finishte als 34-ste.
De tweede start verliep voor beide dames beter. De zeventienjarige Savannah ging zeer voortvarend van start, maar moest halverwege deze heat de meerdere erkennen in een Franse rijdster en had dan ook het nakijken toen deze haar gepasseerd was. Kimberly, die niet op haar eigen quad uit kon komen vanwege technische problemen, begon te wennen aan de andere machine, maar koos ervoor om "steady" uit te rijden.

In de eindstand had Savannah een dertiende plek voor zich op weten te eisen, en stond daarmee vijf plaatsen voor de tweede vrouw in het veld. Kimberly moest zich tevreden stellen met een 34-ste plaats in de ranking en was daar niet helemaal tevreden mee, maar wist dat haar strafrondes mede bepalend waren geweest voor deze uitslag.