De schilderijen van  Janny Bongers worden vaak omschreven als kleurexplosies. Foto: PR.
De schilderijen van Janny Bongers worden vaak omschreven als kleurexplosies. Foto: PR. Foto:

Expositie Janny Bongers

Drempt - In de Dobbe bij Wijnboerderij 't Heekenbroek is tot en met zaterdag 31 oktober een expositie te zien van Janny Bongers uit Dieren.

Janny maakt schilderijen die vaak omschreven worden als kleurexplosies. Haar werken zijn expressief maar tonen daarnaast ook een grote beheersing van acrylverf en vele bijzondere acrylmediums.

In haar werken komen de liefde voor kleur en compositie naar voren. De vele bijzondere texturen in het werk maakt dat men vaak de neiging moet onderdrukken om deze aan te raken.

De expositie en het terras zijn open van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Adres: Tellingstraat 7 6996 DZ Drempt.


www.jampy.exto.nl


Feestgedicht bij 25-jarig bestaan

Culturele Zondag Doesburg

Kinderen mogen afdruk maken bij historische boekdrukkerij

Doesburg - Tijdens de Culturele Zondag in Doesburg op 4 oktober zal in de historische boekdrukkerij De Arend aan de Burg. Nahuyssingel 28, de nadruk liggen op een activiteit voor kinderen. Met de grote krantenproefpers uit 1900 mogen zij een afdruk maken van een gedicht. Dit gedicht is gezet uit antieke loden letters. Arie Niks heeft daarvoor gebruik gemaakt van de lettertypes Atlas 48 punt en Gratius 28 punt.

Het gedicht gaat over 'Het feest van de herfst'. De kleuren van de inkt zijn uiteraard afgestemd op dit dichtwerk. Bijzonder is ook dat hij gebruik maakt bij dit zilveren jubileum van de culturele zondag van zilverpapier. Het resultaat wordt gratis ter beschikking gesteld.

Eigenaar van de drukkerij, Arie Niks, laat tevens met zijn antieke materialen zien hoe er in lang vervlogen tijden handmatig werd gedrukt met onder andere houten letters. Er zal volop bedrijvigheid zijn. Uiteraard vertelt deze enthousiasteling over de geschiedenis van het roemrijke drukkersvak. Ook de aansluiting met het huidige computertijdperk wordt uit de doeken gedaan. De entree is gratis.


culturelezondagdoesburg.nl


Uitnodiging najaarsconcert

Oost-Nederlands Kamerkoor

Zelhem - Op zondag 4 oktober geeft het Oost-Nederlands Kamerkoor een concert in de Lambertikerk met heel speciale muziek. Het concert begint om 15.00 uur.

Het koor zingt een selectie van zes prachtige liederen uit de Twaalf Koren van Sergej Taneyev. Deze componist was een tijdgenoot van Tschaikovski en leermeester van Rachmaninov. Daarnaast zingt het koor de dubbelkorige mis van Frank Martin. Martin (1890-1974) behoort tot de gematigd moderne componisten, met een sterke nadruk op ritmiek. In harmonisch opzicht kenmerkt zijn werk zich door een 'glijdende tonaliteit', waarbij de muziek van de ene naar de andere toonaard beweegt.

De entree kost 15 euro. In de voorverkoop zijn de kaarten 12,50 euro. Deze zijn verkrijgbaar via de site of via jokezweerink@gmail.com


oostnederlandskamerkoor.nl


Zang- en ontmoetingsdienst Achterhoek

Zelhem - Op zondagavond 4 oktober is er een zang- en ontmoetingsdienst, georganiseerd door stichting de Opdracht.

Dit zal plaatsvinden in cultureel centrum De Brink (ingang zaal via parkeerplaats achterzijde, Industrieweg).

Tijdens deze bijeenkomst, die om 19.30 uur begint, hoopt Gijsbert Tomassen uit Ermelo voor te gaan. Er is zang van Marion Otemann.
De samenzang wordt begeleid door Kees van Dusseldorp, op piano.

De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie.


www.stichtingdeopdracht.nl
0314-622878