Sultan Marf en zijn harem werd eerste in de optocht. Foto: PR.
Sultan Marf en zijn harem werd eerste in de optocht. Foto: PR. Foto:

Drempt kijkt terug op geslaagde kermis

Drempt - Zaterdagavond 19 september is de Dremptse kermis van start gegaan.

Vele enthousiaste kinderen hebben op muziek van dj Jeffrey gedanst en gehost. Ook is de vogel voor het vogelschieten opgehaald bij de vogelbouwer Maurice Leisink. De vogel is onder muzikale begeleiding van de Flexband, koning met koningin, officieren, vendeliers, sponsoren en adverteerders, bielemannen en kermiscomité naar het feestterrein gebracht. Aan het eind van de avond bleek dat de vogel was gevlogen, hij was spoorloos verdwenen.
Op zondag bleek bij aanvang van de traditionele optocht dat de vogel door de bielemannen als grap was geleend en dus weer terecht was.

De kwaliteit van de wagens en loopgroepen was van een zeer hoog niveau. De eerste prijs voor de grote wagens ging naar Sultan Marf en z'n harem. Bij de loopgroepen bleek er een gedeelde eerste prijs te zijn voor '80 jaar Flipje' en de 'Pottenkiekers'.
Op maandagmorgen werd de kermis geopend door de waarnemend burgemeester de heer Peppelman. De kinderen van de basisschool begonnen daarna aan de spelletjes die voor hen waren georganiseerd, waarbij er ook een stormbaan was geregeld. Door velen werd er deelgenomen aan het vogelschieten, lepelschieten, kegelen en ringrijden.
Bij het vogelschieten wist Hendrik de Roo halverwege de tweede ronde de laatste flarden van de vogel eraf te schieten, hiermee werd hij uitgeroepen tot koning. Hendrik koos zijn vriendin Mariëtte Bot als koningin. Hendrik de Roo uitgeroepen tot koning. Bij de kinderspelletjes is Marre Dijkstra de prins geworden en Lianka Linthorst de prinses.
Na de prijsuitreiking is er nog volop feest gevierd in en rondom de tent van Hoppenreijs. Alom, Drempt kan terugkijken op een geslaagde kermis.