De fietstocht voet door het herfstachtige Halle. Foto: PR.
De fietstocht voet door het herfstachtige Halle. Foto: PR. Foto:

Fietstocht langs paddestoelen

en biologische groenten

Kruudhof en Groene takken verzorgen samen fietstocht

Halle - Wie aan de herfst denkt, krijgt meteen paddenstoelen op het netvlies. In het bos, maar ook daarbuiten, zijn de fraaiste exemplaren te vinden, maar veelal hebben we geen idee welke eetbaar zijn en welke niet. We kopen de eetbare paddenstoelen in de supermarkt. Maar zou het niet leuker zijn om zelf een boomstammetje te hebben, waar alleen maar eetbare paddenstoelen op groeien?

Je kunt ze afsnijden en zo in de pan doen. Vers, en dat proef je onmiddellijk. Daar horen natuurlijk ook verse groenten bij. Biologisch pluktuinbedrijf 'de Kruudhof' en paddenstoelenbedrijf 'Groene Takken' hebben dit thema aangegrepen en een leuke fietstocht samengesteld voor jong en oud.

Zondag 4 oktober kunt u in een fietstocht van ongeveer dertig minuten van 'de Kruudhof' naar 'Groene Takken' fietsen of andersom. Beide bedrijven zijn open van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Bij het biologisch pluktuinbedrijf 'de Kruudhof' bereiden de medewerkers van de pluktuin de tuin voor. Het zaaien, schoffelen en het oogsten wordt door de klanten verzorgd. Zo eet je dus direct van de grond. Kinderen vinden het geweldig om een wortel te eten, die uit de grond komt en niet uit de supermarkt.

'Groene Takken' is gespecialiseerd in eetbare paddenstoelen, die op boomstammen groeien. Het gaat dan om boomstammen van 25 tot 100 cm, die je in je eigen tuin of op het balkon kunt plaatsen om daar na verloop van tijd paddenstoelen uit te zien groeien.
Op beide bedrijven worden die dag rondleidingen gegeven met uitleg en kun je plukken en proeven.

Zelf kun je komen plukken en proeven

Deelname aan de fietstocht met rondleiding kost 5 euro. Kinderen vanaf 3 tot en met 12 jaar betalen 3,50 euro. De deelname/routekaarten zijn te koop bij de bedrijven zelf.
U vindt 'de Kruudhof' aan de Lankerseweg 3 in Halle, tel: 06 27438015. Boerderij 'Groene Takken/Ooijmanhoeve vindt u aan de Ooijmanlaan 24 in Doetinchem, tel: 06 42223785.


www.dekruudhof.nl
www.groenetakken.nl