De oldtimertractoren toeren zondag door de regio. Foto: PR.
De oldtimertractoren toeren zondag door de regio. Foto: PR. Foto:

Oldtimerdag met oldtimerrit

bij Museum Smedekinck

Zelhem – Op zondag 4 oktober wordt bij museum Smedekinck de jaarlijkse Oldtimerdag gehouden. Belangrijk onderdeel van de dag is de oldtimertractorenrit, waarvan de start en finish bij het museum zijn.

Circa zeventig bezitters van een oldtimer-tractor vertrekken om 10.00 uur voor een ruim dertig km lange rit. De route leidt dit jaar langs de Varsselse molen richting buurtschap Linde bij Vorden. Bij de firma Bosch aan de Scharfdijk (Hengelo) is rond tussen de middag een stop. Om circa 13.45 uur worden de tractoren terug verwacht, waarna ze bij het museum worden opgesteld en nog tot 16.30 uur bewonderd kunnen worden.
In en rondom het museum is er voor jong en oud al van alles te zien en te beleven. Zo zijn er de diverse oude landbouwwerktuigen, stationaire motoren en vanaf 13.00 uur zijn er ook oldtimer-motoren te bewonderen.
De demonstraties door politiehondenvereniging, die dit keer voor het eerst zijn, beginnen om 15.00 uur. Daarnaast zijn er demonstraties van oude en bijzondere hedendaagse ambachten, hobbyisten, kunstenaars en stands met streek- en andere producten. Ook is de expositie 'Museum Smedekinck, rijk aan ambachten' nog steeds te zien en ook de akker met oude landbouwgewassen, bongerd met oude fruitrassen en de kruidentuin kunnen bezichtigd worden. Er zijn diverse lekkernijen en natuurlijk ook koffie, thee en andere drankjes verkrijgbaar. Heel toepasselijk is er ook live-harmonicamuziek. De entreeprijs is € 4,--. Kinderen t/m 12 jaar en leden van Oudheidkundige Vereniging Salehem hebben gratis toegang.


www.museumsmedekinck.nl
www.facebook.com/museumsmedekinck