Veel te zien en beleven tijdens open tuin dagen bij Gebr. Arends. Foto: Liesbeth Oukes.
Veel te zien en beleven tijdens open tuin dagen bij Gebr. Arends. Foto: Liesbeth Oukes. Foto: Liesbeth Oukes

Regen deert bezoekers open tuin dagen Gebr. Arends niet

Wichmond - Zaterdag 19 en zondag 20 september kwamen veel belangstellenden naar de Lankhorsterstraat 25a voor de zevende editie van de open tuin dagen. Hoveniersbedrijf Gebr. Arends had standhouders uitgenodigd met zeer gevarieerde producten en diensten. Daarnaast genoten bezoekers van de tuinen.

Dat er vele maanden voorbereidingen achter de rug zijn, was te zien. De parkeerplaatsen waren goed aangegeven en de verkeersregelaars hielpen waar nodig. Bezoekers die met de auto kwamen, moesten door de enorme buien van zaterdagochtend wel even uitkijken met het rijden over de als parkeerplaats ingerichte wei. De regen weerhield overigens niemand ervan om naar de open tuinen dagen te komen, want vanaf de opening zaterdagochtend bleef het het hele weekend druk.
Bij de ingang lagen de routekaarten klaar. Mensen die slecht kunnen lopen, kregen een rondleiding, per golfkar. Het terrein was ruim ingericht en de kraamhouders boden hun koopwaar enthousiast aan. Tuininrichting, tuingereedschappen, beplanting, ornamenten, bijenproducten, boeken en tijdschriften en nog veel meer. Daarnaast kon op het horecaplein een hapje en een drankje worden genuttigd.
Mooi om te zien was de behendigheidswedstrijd met kettingzagen. Met precisie konden de deelnemers plakken zagen van stammen, maar net zo gemakkelijk een boomstam veranderen in een vogelhuisje. Het personeel stond klaar om vragen te beantwoorden en kreeg veel complimenten over de dag. Bij de uitgang kregen bezoekers een appel van Fruitbedrijf Horstink mee en een goodiebag met artikelen van de Gebr. Arends en verschillende standhouders.


www.gebr-arends.nl