100.000 liter gaf ze al. Foto: John Mokkink.
100.000 liter gaf ze al. Foto: John Mokkink. Foto:

Koe Silke geeft 100.000 liter

Voor-Drempt - De koe op het bedrijf van de familie Bilderbeek uit Voor-Drempt heeft de grens van 100.000 liter melk doorbroken. Deze magische grens werd bereikt op dinsdag 15 september. Silke heeft een leeftijd van dertien jaar en het is voor de eerste keer dat veehouder Wim Bilderbeek een 100.000 liter-koe in de stal heeft.


Oecumenische dienst Zelhem

Dienst voor en door Zelhem, Halle en Keijenborg

Zelhem - In de Lambertikerk vindt op zondag 27 september de oecumenische dienst in het kader van de vredesweek plaats.

De aangesloten partnerkerken binnen de Raad van Kerken, de protestantse gemeenten van Halle en Zelhem en de RK-parochie van Keijenborg, vieren dan, afwisselend in één van de kerken, samen één dienst. Dat gebeurt zo twee keer per jaar, in januari bij gelegenheid van de week van gebed voor de eenheid van de Christenen, in september dus voor de Vredeszondag. De gemeenten en parochie komen nu samen in de Lambertikerk. De dienst begint om 10.00 uur. Een mooie kans -ervaren de meeste kerkgangers- om te voelen en uit te stralen dat ze in wezen één zijn. Geloven in dezelfde God, luisterend naar dezelfde boodschap van liefde en vrede en aandacht voor mensen en wereld.

Nieuw Leven
Feestelijk mag dat ook zijn, daarom is de organisatie blij met de medewerking van de Christelijke gemengde zangvereniging Nieuw Leven, onder leiding van Lizette Tijdink.

Op enkele momenten in de dienst zingen zij, alleen of samen met de kerkgangers, liederen die passen bij het verlangen naar en het gebed om vrede.
Maaltijd
In de Lambertikerk is het een goed gebruik om in de dienst op elke laatste zondag samen het avondmaal, of de maaltijd van de heer, te vieren. Dat zal op deze zondag ook zo zijn, voor het eerst eigenlijk zo samen met deze drie geloofsgemeenschappen.

De organisatie kijkt ernaar uit en nodigt belangstellenden uit onze dorpen van harte uit om de dienst bij te wonen. Na de dienst wordt er, zoals altijd, samen koffie of thee gedronken en is er ruimte om elkaar te ontmoeten.

Voor meer informatie, zie de website van de Lambertikerk.


www.lambertikerk.nl


Spetterend concert Radstake

Kiekan en Excelsior samen op de planken in Heelweg

HEELWEG - In de Napoleonzaal van de Radstake in Heelweg zorgen het gezelligheidskoor Kiekan en Christelijke Muziekvereniging Excelsior op vrijdagavond 2 oktober voor een waar muziekspektakel. Vanaf 20.00 uur brengen beide partijen om en om het eigen repertoire te gehore. Aan het eind sluiten zij met enkele nummers gezamenlijke af. De entree is gratis.

Voor het gezelligheidskoor Kiekan is deze avond een thuiswedstrijd. Het koor uit Heelweg werd opgericht in 2002 en bestaat uit veertig leden. Die zingen onder de enthousiaste leiding van dirigent René Lammers en maken van elk optreden 'n feestje.

Excelsior won in 2014 eerste prijs concertconcours

Gezelligheid
Gezelligheid staat dan ook hoog in het vaandel bij Kiekan. Het koor, dat gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan, beschikt over 'n breed repertoire, bestaand uit Nederlands-, Duits- en Engelstalige liedjes. Iedere twee weken wordt er geoefend op de vrijdagavond in Zalencentrum de Radstake.
Vanaf 1922
Het fanfare-orkest van Christelijke Muziekvereniging Excelsior uit Barlo telt 35 leden. De gemiddelde leeftijd ligt onder de 30 jaar,een vereniging opgericht in 1922 maar jong van geest. Het fanfareorkest staat sinds 1993 onder leiding van Gerrit Kobus.

Concertconcours
Elke donderdagavond wordt er van 20.00 tot 22.00 uur gerepeteerd in het verenigingsgebouw de Markerink in Barlo. Excelsior speelt in de derde divisie en om dit niveau te behouden gaan ze eens in de 4 of 5 jaar naar een concertconcours. De laatste keer was dit in 2014 waarbij een eerste prijs werd behaald. De Napoleonzaal van de Radstake is vanaf 19.30 uur open.


www.radstake.nl