Ook nu kunnen Achterhoekse talenten weer schitteren in Rabo On Stage On Tour. Foto: Hajo Smit
Ook nu kunnen Achterhoekse talenten weer schitteren in Rabo On Stage On Tour. Foto: Hajo Smit Foto:

Professioneel Open Podium laat

Achterhoekse talenten schitteren

Winterswijk - Afgelopen zomer brachten de Achterhoekse theaters in Winterswijk, Lochem en Zutphen naar buiten dat zij in 2016 in samenwerking Rabobank Noord- en Oost Achterhoek gezamenlijk het professioneel opgezette open podium Rabo On Stage On Tour organiseren. Hierop stroomden de eerste aanmeldingen binnen. De aanmeldingsperiode loopt nog tot 18 oktober via de website.

Ellis Wassink (woordvoerder): "Wij willen als theaters graag een kweekvijver zijn voor regionaal talent en zullen hen laten schitteren op het toneel. Hiervoor hebben we alle theaterfaciliteiten, creatives en professionals in huis. Door onze geluidssystemen komen stemmen nog beter uit, het theaterlicht zorgt voor een prachtig plaatje. Daarnaast krijgen alle deelnemers een professioneel introductiefilmpje en dragen we zorg voor goede begeleiding."
Iedereen vanaf 12 jaar met talent op het gebied van zang, dans, muziek, theater of cabaret zich aanmelden, zowel groepen als individuele deelnemers. In januari en februari vindt er in ieder theater een voorronde plaats. De winnaars strijden tegen elkaar tijdens de grote finale, op zaterdag 28 mei, in Theater Hanzehof in Zutphen om de Rabo Masterclass; een workshop van een professional uit het vak, werkzaam in hetzelfde genre als de winnaar. In ieder theater is plek voor zes optredens. Bij meer aanmeldingen dan plaatsen wordt een selectie van de deelnemende artiesten gemaakt.
De inschrijving voor Rabo On Stage is gratis en geopend tot 18 oktober 2015. De selectie van deelnemers en de indeling van het programma is voorbehouden aan de organisatie.


www.onstage-achterhoek.nl