Lucas Dolfing, Bas Klein Haneveld en  Robin Nijkamp. Foto: enduro.nl
Lucas Dolfing, Bas Klein Haneveld en Robin Nijkamp. Foto: enduro.nl Foto:

Clubteam V.A.M.C. wint zesdaagse in Slowakije

Kampioenschap voor Vordense crossers

Vorden - Afgelopen week werd rondom Kosice in Slowakije de jaarlijkse F.I.M. Internationale I.S.D.E. 6 days of enduro gehouden. De Vordense vereniging V.A.M.C. "de Graafschaprijders" had ook een team ingeschreven met de uit Vorden afkomstige Bas Klein Haneveld die rijdt voor het Beta Super B team. Zijn teamgenoten waren Lucas Dolfing en Robin Nijkamp. De heren reden zowel voor het individuele kampioenschap als voor de club uit Vorden. Het team had zich ingeschreven als V.A.M.C. drie Musketiers. Voorafgaand aan het evenement hadden ze een week ter voorbereiding gehad om in het ritme te komen en de proeven te verkennen. Klein Haneveld begon niet helemaal 100% fit aan de zesdaagse omdat hij 2 weken daarvoor tegen een paaltje was gereden en daarbij een vinger had geblesseerd. De zesdaagse kende 3 verschillende routes. Op de laatste dag werd een slotcross verreden.

De eerste twee dagen kregen de heren een geweldige mooie route voorgeschoteld van 132 kilometer per ronde. Deze ronde moesten de deelnemers twee maal rijden met daarin 3 klassementsproeven en 4 tijdcontroles. De eerste proef was een mooie endurotest met niet al te veel gekke dingen erin. De tweede proef was er echt eentje voor Bas Klein Haneveld met een crosstest en afhangende grashellingen plus een crossbaan met vele springbulten.

De 3e proef ging over grashellingen met leuke stijgingen en dalingen waar stuurmanskunst werd gevraagd van de rijders. Op de 3e dag werden de proeven andersom gereden met daarbij een lange, technische endurotest in een bos. Op de 4e en 5e dag was er weer een andere route met daarbij 2 nieuwe proeven die beiden zeer technisch waren. De deelnemers reden de laatste dag een route richting crosscircuit waar de laatste proef werd verreden door de coureurs.

De eerste dag begon Bas Klein Haneveld voorzichtig om zijn geblesseerde vinger zo min mogelijk te belasten. Al snel bleek dat hij daar weinig hinder van ondervond en kon hij doen en laten wat hij wilde. Hij wist dan ook scherpe tijden neer te zetten tijdens de proeven.Tijdens de 2e dag had Bas wat last van z'n linker pols. Dat kwam door het vele klimmen en dalen tijdens de proeven van dag 2. Daarna voelde hij zich als een vis in het water en ging het voor zijn gevoel steeds beter ondanks dat hij na afloop van dag 5 een beetje stuk zat.

Proeven voor klassement en tijdcontroles

Dat is ook begrijpelijk na vijf lange dagen op een motor te hebben gereden. Individueel succes was er ook voor de rijders van het V.A.M.C. team drie Musketiers. Lucas Dolfing had het meeste succes met zijn TM Racing team. Hij wist in de klasse C1 maar liefst vier dagen winnend af te sluiten en pakte met een 2e en 3e plaats ook telkens het podium.

WPM KTM rijder Robin Nijkamp pakte 5 podium plaatsen in de klasse C2. Hij werd eenmaal 1e en 2e plus driemaal 3e en een keer 4e. In het totaal klassement pakte hij over 6 dagen de 3e plaats. Bas Klein Haneveld werd in totaal 5e over de 6 te rijden dagen. Twee maal scoorde hij een 4e en 5e plaats.

Naast deze goede uitslagen pakte de Beta Super B rijder ook nog een 6e en 8e plaats. Daarmee hadden de heren Dolfing, Nijkamp en Klein Haneveld ook de winst te pakken voor het clubkampioenschap tijdens de zesdaagse. Het V.A.M.C. drie Musketiers team kon na de prijsuitreiking op zaterdagavond dan ook terugkeren met een koffer vol bekers en bloemen.

De drie mannen bedankten vervolgens hun teams, sponsoren, helpers en vrijwilligers die dit mogelijk hadden gemaakt. Zonder hen hadden ze dit resultaat nooit kunnen bereiken lieten ze weten.

NK Enduro jeugd
Afgelopen zaterdag werd in Lelystad de 5de NK Enduro voor de jeugd gehouden. Daar reden een drietal jeugdleden van de V.A.M.C. mee. Bjorn Wisman uit Vorden werd 13e in de klasse Jeugd 2. Bram Bulten evenals Wisman afkomstig uit Vorden werd 19e en de jeugdige Koen van Dort uit Bekveld scoorde een mooie 22e plaats.

Kijk voor meer informatie op de websites van enduro en V.A.M.C. De Graafschaprijders.


www.enduro.nl
www.vamc.nl
www.motorcrossplanet.nl


Programma SV Halle voetbal

Halle - SV Halle speelt de komende week de volgende wedstrijden:

Zaterdag 19 september:
Halle A1 is vrij, Halle C1G - VIOD C4, aanvangstijd 13.00 uur, Halle D1GD - FC Winterswijk D5, aanvangstijd 11.00 uur, Halle D2 - Concordia-W D4, aanvangstijd 9.30 uur, Ajax B E1 - Halle E1, aanvangstijd 11.00 uur, Halle F1 is vrij.
Zondag 20 september: Halle 1 - Fc Zutphen zon. 1, aanvangstijd 14:30 uur, Halle 2 - KSH 2, aanvangstijd 11:30 uur, Grol 8 - Halle 3, aanvangstijd 9:30 uur, SV Basteom VR1 - Halle VR1, aanvangstijd 10:30 uur.
Dinsdag 22 september: Voor de Achterhoekcup speelt Halle 1 thuis een wedstrijd tegen Loo 1. Aanvangstijd 20.00 uur.


www,svhalle.nl