Veel kinderen durfden de grote klim van maar liefst 12 meter aan.
Veel kinderen durfden de grote klim van maar liefst 12 meter aan. Foto:

Halse Dag 2015 groot succes

Halle - De Halse Dag van zondag 6 september was een groot succes. Niet alleen inwoners van Halle zelf, maar ook vele anderen trokken naar Halle om leuke spullen te kopen op de streekmarkt, te genieten van lekkernijen en gezellig bij te praten met anderen.

Ruim 2.500 mensen struinden tijdens de Halse Dag door de Dorpsstraat waar zoals altijd vele marktkramen stonden uitgestald. Dit jaar meer kramen dan ooit tevoren. Zo kon men onder andere sieraden, kleding en kunst kopen.
Zoals gebruikelijk was er ook weer een loterij met dit jaar als hoofdprijs: drie maal een cadeaubon van 50 euro, te besteden bij Halse ondernemers.
Op het centrale plein bij de kerk stond een grote klimtoren. Vele kinderen bereikten de top van deze Halse Berg. Ook konden kinderen hun hart ophalen tijdens het stoere Bikewize fietsparcours op het schoolplein. Ook Dynamic Gym was aanwezig met vele gymoefeningen. Niet alleen voor de menselijke bezoekers was er ruimte voor beweging; ook honden konden gym doen op het parcours dat hondencentrum Achterhoek voor hen had uitgezet.

De grote kerk en dorpshuis de Korenaar hadden hun deuren geopend. Hier konden mensen spullen kopen, exposities bekijken en genieten van mooie muziek. Buiten draaide dj Jan Heusinkveld gezellige muziek, gaf het dweilorkest Niet Zoegen Moar Bloazen een live optreden en dansten de Halse linedancers op het podium bij Nijhof. Ook bij Venderbosch draaide een dj stoere platen bovenop een gave auto.

Dankzij de vele sponsoren van de Halse Dag is het mogelijk om ook volgend jaar weer een Halse Dag te organiseren. Zoals altijd vindt deze dag plaats op de eerste zondag van september.