Zondag een speciale editie van de fietstocht in Linde met veel extra's voor jong en oud.
Zondag een speciale editie van de fietstocht in Linde met veel extra's voor jong en oud. Foto: Jan Hendriksen

Jubileumeditie Fietstocht

Volksfeest Linde

Fietstocht in aanloop naar Volksfeest Linde

Vorden - Zondag 20 september beleeft de jaarlijkse fietstocht in aanloop naar de 149ste editie van het Volksfeest Linde zijn 25ste editie. Er kan zondag bij de Lindesche Molen aan de Lindeseweg tussen 12.30 en 13.30 uur gestart worden. Deelname voor volwassenen kost drie euro per persoon. Kinderen tot zestien jaar mogen gratis deelnemen.

In de voorbereiding van het 125e volksfeest in Linde in 1991 was het idee ontstaan om een fietstocht - oriënteringsrit te organiseren op de zondag, voorafgaand aan het Volksfeest Linde. De tochten werden in de begin jaren uitgezet door Dick en Johan Pardijs. De start, finish en prijsuitreiking waren bij café 't Proathuus. Later is de fietscommissie ontstaan, een driemanformatie welke jaarlijks met behulp van leden van de 'grote feestcommissie' een fietstocht organiseerden. De fietstocht werd uitgebreid met spelletjes en vermaak. De start werd naar de Lindesche Molen verplaatst, de pauze naar een minicamping in de regio en de finish in de nabije omgeving van Linde. Op de finishlocatie werd een feesttent geplaatst zodat de deelnemers nog een hapje en drankje konden nuttigen terwijl ze wachten op de uitslagen en de prijsuitreiking van de fietstocht. De jeugd kon vrij spelen en ravotten op deze kindvriendelijke finishplaatsen. Eigenlijk was het al een kleintje Lindes Feest.

Dit jaar een speciale editie met veel extra's voor jong en oud bij de finish. De huidige fietscommissie bestaat uit Herman Berends, Koos Jager en Jan Kornegoor.