De toneelgroep Linde onder leiding van regisseur Henk Broekgaarden. (linksboven).
De toneelgroep Linde onder leiding van regisseur Henk Broekgaarden. (linksboven). Foto: Jan Hendriksen

Voor 149ste keer Volksfeest Linde

Linde – Op donderdagavond 24 september barst de 149ste editie van het Volksfeest in Linde los met een toneelavond in de grote feesttent aan de Lindeseweg tegenover de Lindesche Molen.

De toneelgroep Linde speelt die avond vanaf 19.30 uur het toneelstuk Daor zit mien schoonmoe achter. Vrijdag 25 september wordt het feestprogramma om 19.30 uur vervolgd met het traditionele vogelschieten, het vogelgooien speciaal voor vrouwen en het jeugdvogelschieten. Tijdens de schietwedstrijden is er live muziek van De Sleppers. Zaterdagmiddag 26 september wordt volksfeest Linde om 13.00 uur officieel geopend door een vertegenwoordiger van de gemeente Bronckhorst en vinden aansluitend de diverse volks- en gratis kinderspelen plaats. Zaterdagavond wordt het feest afgesloten met een fantastische avond in de feesttent met muziek van Erwin Nijhoff, Trigger en Sjarno.
Onder leiding van regisseur Henk Broekgaarden repeteert toneelgroep Linde momenteel nog volop voor het blijspel Daor zit mien schoonmoe achter, geschreven door Astrid de Haan en Jan Tol.

In het blijspel is Hein duidelijk de baas in huis

In het blijspel is Hein Draaijer duidelijk de baas in huis. Zijn vrouw Dora heeft niks te vertellen. Als Annegie Bartelds en haar zoon Frans naast hen komt te wonen verandert er heel wat. Hein en Annegie kennen elkaar nog van vroeger en ze zegt dat Frans zijn zoon is. Hein probeert op allerlei manieren dit feit voor zijn vrouw en dochter te vermijden. Nog erger wordt het als zijn schoonmoeder op bezoek komt. De rolverdeling: Hein Draaijer (Herbert Hulstijn), Dora Draaijer, zijn vrouw (Anja Bosch), Lydia Draaijer, de dochter (Marieke Tuinman), Oma, de moeder van Dora (Janny Haaring), Annegie Bartelds, de buurvrouw (Jannie Tuinman), Frans Bartelds, de buurjongen (Frank Bouwmeester), Harrie de Gooier, vriend van Annegie (Bert Tuinman), Geert Bruinsma, een vroegere vriend van Dora (Bastiaan Meijerink) en Marietje de Graaf, huwelijkstherapeute (Dianne Mombarg). Souffleuse is Joke ten Have. De grime wordt verzorgt door Ina Wesselink en Gerrie Harmsen.