Afbeelding
Foto: Jan Knoef

Songbird bij live@ideaal

Zelhem - Woensdagavond 23 september staat de band Songbird centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

Songbird is een (semi)akoestische band uit de omgeving Nijmegen die hoofdzakelijk zelfgeschreven popsongs speelt. Er zitten enkele intieme luisterliedjes in het repertoire, maar het zijn toch vooral aanstekelijke nummers, die de band ten gehore brengt. Er zijn invloeden vanuit de pop, folkrock en Americana maar ook voorzichtige uitstapjes richting soul, funk en rhythm & blues worden niet geschuwd.

Songbird won in 2014 de bandwedstrijd 'Herrie op de Hei in Vianen.

Volgens de jury was het overduidelijk dat Songbird de beste liedjes had en de mooiste zang.

Songbirdliedje On my radio was op RTL 5 te zien

Het Songbird-nummer On my radio was te zien in de tv-uitzendingen van The Hit op RTL5.

De band bestaat uit zes gedreven muzikanten. Danielle Vogels-zang, Arie Mooiman-gitaar, Fraukje Thijssen-piano, Peter ter Haar-bas, Edo Walda-percussie en Marc Berendsen-drums.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden.

Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond van 19.30 uur via de site. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.


www.ideaal.org


Boek Retour Hummelo uit

Dagboek van voormalig onderofficier in Hummelo uitgebracht

Hummelo - Op zondag 20 september om 14.00 uur wordt het boek Retour Hummelo - Stargard gepresenteerd. Plaats van handeling is Café FF naar Steef.

Het boek is een uitgewerkte versie van het dagboek, geschreven door sergeant Willem van der Zwaan. In dit dagboek heeft hij zijn krijgsgevangenschap van 9 mei 1940 tot en met 10 juni 1940 nauwkeurig beschreven.

De heer van der Zwaan was tijdens de mobilisatieperiode van augustus 1939 tot en met 9 mei 1940 onderofficier bij de Genietroepen en werkzaam voor de verbindingsdienst, in Hummelo. Hij was daar werkzaam als legertelefonist in het toenmalige postkantoor van de familie Beeftink.

Na het overlijden van de heer van der Zwaan in 2007 trof de familie in zijn nalatenschap een dagboek over zijn krijgsgevangenschap aan. Tijdens het offensief van het Duitse leger op 10 mei 1940 werd sergeant van der Zwaan in Hummelo krijgsgevangen gemaakt door de Wehrmacht. Gedurende zijn krijgsgevangenschap heeft hij in de volgende kampen gezeten: Stalag VI F In Bocholt, Stalag VI J in Dorsten en Stammlager Stalag IID bij Stargard, nu Pools grondgebied is.

Van dag tot dag heeft de heer van der Zwaan precies bijgehouden hoe het verblijf in de kampen is geweest. Ook de reis van kamp naar kamp wordt er in weergegeven. Ook de vrijlating en de terugreis naar Nederland komt uitvoerig aan de orde.

De heer Harry Brinksma heeft het handgeschreven dagboek helemaal uitgetypt. Feiten nagetrokken en een respectabel aantal foto's verzameld. Het geheel is in een boek vervat.

Dit boek is te bestellen door een mail naar te sturen naar: Geunhuisproducties@gmail.com