Foto: Achterhoekfoto.
Foto: Achterhoekfoto. Foto:

Open Dag In Stap en Draf Hengelo

Hengelo Op zondag 6 september is het weer zover: menvereniging 'In Stap en Draf' organiseert dan weer haar luisterrijke koetsentocht en open dag. De aanspanningen starten 's morgens tussen 10.00 uur en 10.30 uur vanaf terrein 'de Hietmaat' .

Koetsentocht
Tijdens de ochtendrit genieten de deelnemers rond 11.00 van de sherrystop bij Familie Steenblik aan de Nieuwenhuisweg. Daarna gaat het gezelschap verder over Bronckhorster wegen tijdens de zorgvuldig uitgezette route. Om ongeveer 12.00 uur worden de koetsen voor de middagpauze aan de Schuttestraat in Vorden bij de familie Sloetjes verwacht.

Om 13.00 vertrekt de stoet op nummervolgorde voor de middagrit. Rond 14.00 wordt het gezelschap weer terug verwacht op de 'Hietmaat' in Hengelo.De rijvereniging nodigt u uit de aanspanningen al wandelend, fietsend of langs de weg te volgen en aan te moedigen.

Kinderen worden niet vergeten
Menvereniging 'In Stap en Draf' trekt met dit jaarlijkse evenement ook vele 'niet-menners'.

Middagprogramma:
Vanaf 13.00 uur zijn er op de Hietmaat vele activiteiten voor kinderen. Kinderen kunnen meedoen aan spelletjes, een ritje op een pony maken, of hoefijzer versieren. Het stamboek van de Fell pony zal diverse demonstraties geven op het terrein en de rijvereniging en pony club Hengelo zal met 4-tal rijden. Tevens wordt er een mini-marathon gereden ter demonstratie. Kortom van alles te doen en te beleven, een heerlijke middag voor het hele gezin.

Toegang tot 'de Hietmaat' is gratis (er mag een programmaboekje gekocht worden a 1 euro) en hapjes en drankjes zijn te verkrijgen op het gezellige terras of in de tent. Kom, geniet en heb plezier! Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Marco Wiggers, telefoon 0575-463994 of via secretariaat@instapendraf.nl

Oproep kleurwedstrijd
Aan alle kinderen van Bronckhorst: doe mee aan de kleurwedstrijd en win een gave prijs! Je kunt de kleurplaat (laten) downloaden vanaf de site of opvragen bij secretariaat@instapendraf.nl. Ook tijdens de Open Dag kun je nog meedoen aan de wedstrijd. Lever je kleurplaat 6 september vanaf 13.00 uur in bij het secretariaat op de Hietmaat. Pak je kleurpotloden of stiften en aan de slag! Meer info via de site.


www.instapendraf.nl


Bustocht ZijActief

Keijenborg Maandag 21 september gaat de busreis van ZijActief naar Tiel. De bus vertrekt om 10.00 uur vanaf het Booltinkplein in Keijenborg.

Onderweg is er een pauze met koffie en gebak. In Tiel worden de Corsowagens bezichtigd, die daar zijn opgesteld aan de rand van het centrum. Daarna gaan het richting Kronenburg, waar de deelnemers op eigen gelegenheid de tijd in kunnen delen. Bij De IJsselhoeve wordt genoten van een drie gangen diner buffet. Daarna met een goed gevulde maag terug naar de opstapplaats.

De kosten voor deze dag zijn 42 euro Ook niet-leden zijn welkom. Opgave en betalen bij Marietje ter Horst, Helmichstraat 8, Baak, (0575) 441 871, Marieke Jansen, Molenstraat 17, Keijenborg (0575) 462 571 of Dorie Tolkamp, Pastoriestraat 30, Keijenborg (0575) 462 923. Graag opgeven voor 12 september.