Het theaterstuk wordt in het oud-Engels opgevoerd.
Het theaterstuk wordt in het oud-Engels opgevoerd. Foto:

Echt Shakespeare theater in

kasteeltuin Laag Keppel

Laag-Keppel Zondag 6 september is het park van kasteel Keppel open ter gelegenheid van een theatervoorstelling van het Britse theatergezelschap Illyria. Zij zullen in de originele Engelse taal de komedie De getemde feeks van William Shakespeare ten tonele brengen.

Het verhaal is een toneelstuk in een toneelstuk. Het begint namelijk met een inleiding waarin een rijke heer de zwerver Sly een poets wil bakken door hem te doen geloven dat hij een heer is. Het stuk wordt dan gespeeld ter vermaak van Sly.
Het gaat over twee zusters, Bianca en Katherina. Bianca is de jongste en lieftallig; Katherina wordt door haar omgeving als een feeks beschouwd. Hun vader bepaalt dat Bianca niet mag trouwen voordat Katherina een man heeft, waarop twee aanbidders van Bianca het plan opvatten Katherina aan de man te helpen.

De speeltaal is Engels, en wel het nog steeds goed begrijpbare Engels uit de tijd van Shakespeare. Tussen de scènes door wordt de gang van zaken in het Nederlands kort toegelicht om een en ander te verduidelijken.
Voorafgaand aan het toneelspel hebben de bezoekers -naar goed Brits gebruik- de mogelijkheid in het park een zelf meegebrachte picknick te nuttigen. Er wordt hoe dan ook in de buitenlucht gespeeld; weer of geen weer. Zo nodig worden er poncho's verstrekt.
De huidige bewoners van Keppel, afstammelingen van de veertiende eeuwse bouwheer, organiseren inmiddels voor de achtste keer op rij deze bijzondere voorstelling. Zij doen dit tezamen met een groep vrijwilligers, die overwegend bestaat uit hun kinderen en kleinkinderen.

De voorstelling start om 14.00. Het park is geopend vanaf 12.00 uur. De prijs per kaartje kost 25 euro. Kijk voor meer informatie op de site of bel onderstaand telefoonnummer.


www.theenglishtheatre.nl
kasteelkeppel@gmail.com
06 17143388.