Joke Klein Tiessen.
Joke Klein Tiessen. Foto: PR

Tuinontwerpbureau Krosenbrink

15 jaar tuinontwerpen

Barchem Tuinontwerpbureau 'de Krosenbrink van Joke Klein Tiessink bestaat 'alweer 15 jaar. Ongeveer 400 tuinontwerpen zijn er al van de tekentafel gekomen, voornamelijk in de gemeente Berkelland en Lochem. Dit komt mede dankzij het unieke concept; de opdrachtgever wordt namelijk zelf aan het werk gezet. Zo word het voor iedereen haalbaar om een droomtuin aan te leggen. "Het kan natuurlijk ook in combinatie met een hovenier als u zelf het zware werk niet wilt doen."

"Ik gebruik liever zo veel mogelijk planten en minder verharding, mensen willen vaak een onderhoudsarme tuin, dat kan ook met veel groen. Op deze manier komt het regenwater gewoon in uw tuin terecht en doet zo ook nog nuttig werk. Ik streef ernaar om zo veel mogelijk mooie plantencombinaties te creëren, zowel in kleur- als bladvormen in het beplantingsplan", aldus Joke.

"Hiervoor heb ik ook nog extra cursussen gevolgd onder andere bij Modeste Herwig, bekend van tal van tuinboeken. Ook doe ik inspiratie op in andere tuinen, het liefst van particulieren. Bij een grote plantenkweker heb ik heel veel kennis opgedaan met nieuwe soorten planten."

"Het realiseren van een tuin moet wel haalbaar zijn, want als u een subtropische tuin wilt, maar de palmen geen bescherming tegen de winter kunt bieden, raad ik het af. Mijn streven is om een tuin te creëren die bij de opdrachtgever past. Wat ik ook belangrijk vind is dat de mensen plezier aan de tuin beleven en het niet als last zien." Voor zaterdag 26 september verzorgt zij de workshop Vaste Planten. Hier leert men in één dag zowel in de praktijk als in theorie alles over vaste planten. Half oktober is er weer de cursus 'ontwerp je eigen tuin'. In vier dagdelen leer je hoe de eigen tuin vorm gegeven kan worden.
Vanwege het jubileum is zondag 6 september de tuin van 10.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. "Als u ons bezoekt maakt u kans op de workshop Vaste Planten."


www.dekrosenbrink.nl
info@dekrosenbrink.nl