Sabine Tankink en Tamara Schreuder in de vernieuwde Kapsalon Het Hoegen.
Sabine Tankink en Tamara Schreuder in de vernieuwde Kapsalon Het Hoegen. Foto: Liesbeth Oukes

Nieuwe inrichting Kapsalon Het Hoegen

Vergroot en verfraaid

Velswijk Kapsalon Het Hoegen heeft een metamorfose ondergaan en Sabine Tankink wil dit graag aan klanten en andere belangstellenden laten zien. "Het is geweldig mooi geworden." Wie benieuwd is, is van harte welkom tijdens het open huis op 5 september tussen 15.00 en 18.00 uur.

Sabine en Vincent Tankink runnen al jaren met succes Camping Het Hoegen, genoemd naar de grond waarop de camping staat. Het staat te lezen in het boek veld-en boerderijnamen in Zelhem (Salehem). Sabine startte in 2006 haar eigen kapsalon. "Het was gewoon makkelijk als ik het kapperswerk thuis kon doen." Toen Sabine zich ging inschrijven bij de kamer van koophandel, werd gevraagd naar de naam van de kapsalon. Ze koos voor Het Hoegen.
Vincent offerde een deel van zijn schuur op en verbouwde deze tot kapsalon. "Met drie maanden zal ik vol," vertelt Sabine trots. "Ik denk dat het komt doordat je voor school en werk heel veel modellen nodig hebt die willen meegaan om te knippen. Die mensen zijn eigenlijk allemaal gebleven." Gasten van de camping hebben inmiddels ook een plekje binnen de trouwe klantenkring gekregen. "Die hebben een seizoenplek. Ik heb zelfs mensen die komen in de winter nog terug," lacht Sabine.
Tamara Schreuder werkt sinds oktober 2014 bij Sabine in de kapsalon. Sabine en Tamara werkten vele jaren als collega's bij dezelfde kapsalon in Doetinchem. Sabine: "Ik vond het niet leuk om constant 'nee' te zeggen tegen klanten, maar ik wilde ook zelf niet meer gaan werken in verband met mijn gezin, drie kinderen en de camping."

Zowel Sabine als Tamara volgen regelmatig cursussen. "We kijken naar wat we leuk vinden en wat we willen leren. Dan ga je de dingen waar je goed in bent uitwerken, zoals kleurtechnieken. We werken met Goldwell producten en Nectaya zonder ammonia." Op dit moment volgen zij de cursus Old Style heren kniptechnieken. "Het oude ambacht van de barbier is in alle facetten weer terug". Natuurlijk gaat ook Het Hoegen met de haartrends mee. "Maar je zet daar je eigen handtekening op, het is handwerk. Je legt jouw hart en ziel en creativiteit erin."
In de bouwvak stond opnieuw een verbouwing op de planning. De kapsalon is groter geworden, de wanden zijn van steigerhout gemaakt en in een fraaie kleur gebeitst. "Daar kunnen we trots op zijn." Er is nu plaats voor vier stoelen en een wastafel, het kacheltje is gebleven. Een mooie ruimte, strak en opgeruimd, maar ook warm en landelijk.
"Vincent heeft veel zelf gedaan, samen met Jan Overbeek, die net een eigen timmerbedrijf is begonnen. Hij heeft veel voor ons gedaan." Het resultaat mag er zijn, met eveneens dank aan hardwerkende familieleden en Robert Bats voor het schilderwerk.
Kapsalon Het Hoegen is voor dames, heren, jongens en meisjes. "Soms heb je jonge knapen die om de drie weken strak geschoren willen worden, een andere meneer die komt, zet de klompen bij de deur." Het is voor kinderen die moeten wachten een feest, want naast tekenen aan het tafeltje binnen, kunnen ze ook op de camping in de zandbak of op de trampoline.
Kapsalon Het Hoegen, Schooltinkweg 2a, 7021 MA Velswijk is geopend op maandag 9.00-15.00, dinsdag en donderdag 9.00-21.00, vrijdag 9.00-17.00, zaterdag 8.30-12.30 uur. Bel of mail voor een afspraak.


(0314) 64 1410
sabinetankink@live.nl