Premium bij Live@Ideaal
Premium bij Live@Ideaal Foto:

PremiuM bij LIVE@IDEAAL

Live@Ideaal wekelijks vanuit de IBeat studio's in Zelhem met live optredens en interviews

Zelhem Woensdagavond 9 september staat de band 'PremiuM' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt een aantal nummers live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

De Sallandse rockcoverband PremiuM bestaat inmiddels al zo'n 15 jaar en heeft in diverse samenstellingen al flink aan de weg getimmerd. In de huidige samenstelling is de band sinds 2011 actief.
Er is zowel een muzikale- als een persoonlijke- klik tussen de bandleden en dat vertaalt zich op het podium. PremiuM speelt uitsluitend covers, van stevige rockklassiekers tot rock van nu. Ook niet-rocknummers worden soms in een verrassend jasje gegoten.

De band bestaat uit Edwin Logtenberg-drums, Simon Dijkslag-basgitaar, Frank Logtenberg-sologitaar, Robert Hulsman-slaggitaar en Petra Heijboer-zangeres.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden.

Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal.
Live meekijken kan op woensdagavond van 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org Postbus 50, 7020 AB, Zelhem,

The SPaX
Deze week (woensdag 2 september) is 'The SPaX' te gast. The SPaX is een trio in zijn puurste vorm 'Back to basic' met gitaar, bas en drum.

In 2011 verscheen hun eerste demo

Het geluid is een mix van punk, speedrock, rock & roll en southern blues.

De eerste oefensessie van The SPaX vond plaats in oktober 2010 en drie maanden later was de eerste try-out tijdens Merleyns Muziek Achtdaagse in Doetinchem. De reacties waren enthousiast: het inspireerde de band tot het schrijven van meer songs en het verder ontwikkelen van hun muziek.
In 2011 verscheen hun eerste (demo) CD, getiteld: 'From Fabrication to Demolition', met 6 songs. In 2012 speelde The SpaX o.a. in het voorprogramma van de Noorse punksensatie 'Honningbarra' en de Nederlandse speedrockers van 'Peter Pan Speedrock'.

In 2013 won The SPaX de Achterhoekse Band Competitie waardoor ze op het Huntenpop festival speelden. Oktober 2014 brachten ze het eerste album uit met de titel 'All Fired Up'.

In the Spax spelen Theo Flonk-guitar & vocals, Rick Kup-bassguitar & vocals en Jeffrey Hartjes-drums & backing vocals.


www.ideaal.org