Staatssecretaris Martin van Rijn.
Staatssecretaris Martin van Rijn. Foto:

Staatssecretaris Van Rijn

komt naar Bronckhorst

Zelhem De fractie van PvdA Bronckhorst gaat in gesprek met de verantwoordelijke staatssecretaris Van Rijn van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over decentralisatie in de zorg.

Het zorgbeleid staat in grote lijnen vast en de PvdA Bronckhorst voert dit samen met de coalitiepartijen uit. Door dit beleid vermindert de groei in de zorg-uitgaven, moet iedereen meer zelf doen en is er een vangnet voor de meest kwetsbaren. Er lijkt een groot politiek draagvlak te zijn om de decentralisatie in de zorg op gemeenteniveau vorm te geven. Maar op landelijk niveau is er ook de roep om gelijke behandeling per gemeente en worden er akkoorden gesloten. Het is daarom belangrijk dat de gemeente Bronckhorst nadenkt over hoe hij zij zelf de regie voert op de zorg en het sociaal domein.
Gemeenten willen meer mogelijkheden om zelf de (jeugd)zorg en de sociale zekerheid vorm te geven. De gemeenteraad stelt hieromtrent de regels vast. Niet het ministerie bepaalt wat er gebeurt, maar de lokale ambtenaar die aan de keukentafel overlegt met de burger met een hulpvraag.
Niet iedere burger en politieke partij denkt hetzelfde over hoe de gemeente het beleid moet vormgeven. De fractie van de PvdA Bronckhorst gaat hierover in gesprek met de verantwoordelijke staatssecretaris Martin van Rijn.
Hoe zorgt hij ervoor dat straks de gemeenten aan zet zijn? Hoe kijkt de PvdA Bronckhorst naar deze uitdaging? En wat vinden de inwoners van Bronckhorst hiervan? Eén ding is zeker: de gemeenteraad krijgt meer te zeggen over de zorg. U kunt nu, onder leiding van de bekende Achterhoekse presentator Frans Miggelbrink debatteren met staatssecretaris Van Rijn, de fractie van de PvdA Bronckhorst en wethouder Antoon Peppelman op dinsdag 8 september in Ellens Restaurant aan de Burgemeester Rijpstrastraat 10.
De zaal is open om 19.30 uur, de avond duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. Alle inwoners, jong en oud, met of zonder hulpvraag, werkend, vrijwillig of mantelzorger zijn van harte welkom.


www.bronckhorst.pvda.nl