Dorpskerk Vorden.
Dorpskerk Vorden. Foto:

Dorpskerk

Expositie van schilders

uit Steenderen

Vorden - In de reeks tentoonstellingen in de Dorpskerk Vorden opnieuw een verrassende expositie. Ditmaal een collectief van twee schilders uit Steenderen: Jehad Taisan en Roelie Reiling.

Jehad Taisan (1968) is een vluchteling uit Syrië, die een jaar geleden in Steenderen is komen wonen. Hij heeft olieverf schilderen geleerd aan de kunstfaculteit van de Universiteit van Damascus van 1986 tot 1990. Hij is lid van de vereniging van Fine Artists in Syrië sinds 1990.
Hij heeft zowel in Syrië als daarbuiten veel geëxposeerd en werkte als leraar in de Schone Kunsten in Syrische Instituten en Universiteiten van 1997 tot 2012. Zijn schilderijen zijn geïnspireerd door de antieke kunsten en beschavingen en bevatten symbolen van liefde, vrijheid en vrede.
Roelie Reiling woont sinds vier jaar in Steenderen. Roelie is predikante-geestelijk verzorger bij 's Heeren Loo.
Naast dit werk ontwikkelde ze zich tot beeldend werker, met een figuratieve, soms lyrisch abstracte stijl. Roelie exposeert geregeld. Zij heeft onder andere geëxposeerd in de Remigiuskerk in Hengelo, Doorn, Amsterdam, Friesland en Duitsland. Haar atelier in Steenderen stond ook in 2014 open tijdens de Kunst Tien Daagse Bronckhorst. Tevens geeft zij workshops meditatief schilderen. Van haar werk zijn kunstkaarten uitgegeven.

De expositie is te zien van maandag 31 augustus t/m zaterdag 5 september 2015 in de Dorpskerk in Vorden. Openingstijden van 11.00 – 16.45 uur. Toegang vrij.


www.menroe-cards.nl
vriendenvandedorpskerkvorden.nl


Bijeenkomsten bij Den Bremer

Programma 'Ons Contact'

Steenderen/Toldijk - Vanaf september is er weer elke eerste woensdag van de maand een bijeenkomst van seniorensoos 'Ons Contact'. Deze bijeenkomsten vinden plaats bij Den Bremer in Toldijk en beginnen om 14.30 uur.

Iedereen vanaf 55 jaar is van harte welkom en als bijdrage voor deze middagen vragen we € 6,00. Hiervoor krijgt men twee keer koffie en een leuke middag.

Het programma tot december ziet er als volgt uit:
Woensdag 2 september:
De cabaretgroep 'De 'Kakelkontjes' uit Eibergen brengen een ontspanningmiddag met leuke schetsjes en liedjes het dialect.
Woensdag 7 oktober:
Humor en ernst in de trouwzaal. Mevrouw Zimmer die trouwambtenaar is geweest. En met die ervaring kan zij een middag vullen met leuke anekdotes, liedjes en gedichten.
Woensdag 4 november:
Deze middag laat de heer Geerdink een heel bijzondere diavoorstelling zien. Een presentatie van zogenaamde stereodia's, waarbij de toeschouwers een speciale 3D-bril te leen krijgen, waardoor echte diepte in de getoonde beelden wordt ervaren. Dat is een tamelijke spectaculaire beleving, want de stereo-opnames zijn zó reëel dat je als toeschouwer het gevoel krijgt zelf ter plekke aanwezig te zijn.
Woensdag 2 december
Johan Haanappel met liedjes en is er een buffet.


Modelbouw Club De Hoogvliegers

Modelhelikopterwedstrijd

Toldijk - Modelbouw Club (M.B.C.) De Hoogvliegers houdt op 5 en 6 september een euro sessie helikopter wedstrijd, bij vleesboerderij Garritsen Wolfsstraat 5 Toldijk.

De wedstrijd wordt verzorgd door de modelbouwclub uit Hengelo Gld.
Meer informatie bij voorzitter Bennie Oldenhave (0575) 463741.


Muziekvereniging Crescendo

Zingen en muziek

Hengelo - Muziekvereniging Crescendo nodigt je uit. Houd je van zingen en muziek? Dan ben je welkom bij de open lessen van Koorendo (16.15 uur).

Wil je spelenderwijs leren muziek maken? Kom dan naar de open lessen van Intro (15.30 uur) op maandag 31 augustus en 7 september in 'Ons Huis', Beukenlaan 30 te Hengelo.
Bij Koorendo zingen kinderen vanaf groep 4. Daarnaast is er ook een bovenbouwkoor. Aan Intro kunnen leerlingen vanaf groep 5 deelnemen.

Wil je meer weten? Bel Anke Maalderink, (0575) 463558.
Wil je graag les op een instrument? Bel Karin Rietman, (06) 20960225.