Optreden van Aventus Dans uit Zutphen. Foto: W. Schoo
Optreden van Aventus Dans uit Zutphen. Foto: W. Schoo Foto: W. Schoo

Un viaje a España y Portugal: een reis naar Spanje en Portugal

Genieten van Promsconcert Vorden

Vorden - Het Cultuurfonds Vorden heeft voor 5 en 6 september een concert op het programma staan met het Bronckhorst Wind Symphony onder muzikale leiding van Joop Boerstoel. Sporthal Het Jebbink krijgt voor die twee dagen een totale metamorfose: bezoekers wanen zich, mede door de inrichting van de zaal in een theater in plaats van een sporthal.

Het orkest heeft zich de afgelopen maanden voorbereid op dit unieke concert. De stukken die worden gespeeld zijn zowel voor de muzikanten zelf, maar zeker ook voor het publiek een lust voor het oor. Bekende werken met Spaanse en Portugese klanken zijn gekozen en het concert wordt alleen onderbroken door de aangename inleidingen van presentator Arie Ribbers. De voorstellingen beginnen eigenlijk al buiten, waar de bezoekers onder een baldakijn door wandelen over de rode loper. Zij worden muzikaal verwelkomd met warme klanken van flamencomuziek door twee solisten van Flamenco-ensemble A dónde Vas.

Eenmaal binnen is er live fadomuziek van Flor d'Luna. "De zaal is helemaal aangekleed met doeken aan de wanden, grote planten en fraaie lantaarns en het publiek loopt over tapijt en zit op prima stoelen," vertelt Wim Polman. Deze optredens duren tot aan het concert en brengen de gasten alvast in de zuidelijke sferen.

"Het is de vierde keer in successie dat wij een concert als deze doen," vertelt Joop Boerstoel enthousiast. Italië en Groot-Brittannië en de combinatie Duitsland/Oostenrijk gingen al voor. "De sfeer was steeds goed en dat is nu ook weer. We brengen muziek die oorstrelend is, bruisend, warm en sensueel. De echt bekende klassiekers uit Spanje en Portugal."

Zowel Joop als Wim weten wel dat de titels in het programmaboekje misschien niet zoveel zeggen, maar de melodieën zijn des te aangrijpender en herkenbaarder. "Het is een concert, maar je mag meeklappen en meezingen, dat hoort erbij."

Niet alleen het orkest geeft acte de presence. Omdat de organisatie het belangrijk vindt om jongeren te betrekken in het geheel, zijn ook nu leerlingen van de School voor Moderne Dans Aventus uit Zutphen uitgenodigd. Zij dansen tijdens de uitvoering prachtige choreografieën, zodat de avond niet alleen een lust voor het oor, maar ook voor het oog zal zijn. Daarnaast zingt de uit Steenderen afkomstige vocalist Marieke Visser. Joop en Wim zijn bovendien enthousiast dat professionals als sopraan Irma ten Brinke, tenor Frank Fritschy en flamencodanseres Conchita Boon komen optreden.

Na afloop van het zaterdagavondconcert kan het publiek tijdens de afterparty nagenieten van de fijne avond. Dit is een initiatief van de beheerders van de sporthal. Misschien is het in Vorden al opgevallen: de stieren die bij een aantal ondernemers staan. Daar zijn soms ook speciale aanbiedingen in aanloop naar het concert.

De Stichting Cultuurfonds Vorden heeft als doel het bevorderen van het culturele leven in de gemeente Bronckhorst. Dit doen zij onder andere door het organiseren van concerten, exposities en het samenwerken met andere cultuuraanbieders.

Promsconcert 'Viaje a España y Portugal' zaterdag 5 september, aanvang 20.00 uur, zondag 6 september, aanvang 14.30 uur. Parkeren bij Sporthal 't Jebbink is gratis. Kaarten inclusief een consumptie, zijn te koop bij Bruna en VVV in Vorden, of online.


www.cultuurfondsvorden.nl
info@cultuurfondsvorden.nl