Diamanten paar Garretsen.
Diamanten paar Garretsen. Foto: Jan Knoef

Zestig jaar getrouwd

Burgemeester bezoekt diamanten paar

Zelhem - Burgemeester mevr. Huijbregts was woensdag 19 augustus op bezoek bij de heer en mevrouw Garretsen om hen namens de gemeente Bronckhorst te feliciteren met hun zestigjarige echtvereniging. In een gezellig gesprek vertelden Teun (1931) en Ali (1936) een aantal bijzondere verhalen over de jaren van hun huwelijk.

Zo was hun eerste ontmoeting al bijzonder, want Teun hoorde op z'n werk bij Andi van een collega dat een nichtje nog iemand zocht om 's avonds mee naar een feestje te gaan. Dat leek Teun wel wat en die ontmoeting werd het begin van een relatie, die vorige week werd gevierd als zestigjarig huwelijk.

Militaire dienst
Bijkomende bijzonderheid: Teun moest de week na die eerste ontmoeting in militaire dienst. Ali's foto ging mee en kwam de gehele dienstperiode op het nachtkastje te staan.

Dubbel feest
De huwelijksdatum werd ietwat bespoedigd, omdat Ali zwanger bleek te zijn. Het huwelijk werd een dubbel en gezamenlijk familiefeest, want ook Teun's broer Frits trad op dezelfde dag in het huwelijksbootje.

32 kleinkinderen
Teun en Ali gingen bij Ali's ouders aan de Prinses Margrietstraat in wonen. Daar wonen ze eigenlijk nog steeds, maar de woning moest 17 jaar geleden plaats maken voor nieuwbouw, waarbij Teun en Ali op ongeveer dezelfde plek een nieuw huis konden bouwen. Teun en Ali kregen 6 jongens en 3 meisjes, die samen zorgden voor 32 kleinkinderen en inmiddels is ook het eerste achterkleinkind geboren.

Beide werkzaam
Teun was werkzaam in de elektrotechniek. Tot haar huwelijk werkte Ali onder andere bij hotel 'de Kruisberg'.

Na het huwelijk moest het huishouden met de eigen kinderen, maar ook van haar ouders gerund worden.

Gelukkig hebben Teun en Ali een redelijk goede gezondheid, al beginnen de jaren wel te tellen. Teun is nog bijna dagelijks actief in de eigen tuin, waar hij naast planten en bloemen ook nog groentes verbouwt en een kas heeft. Ali doet ook het meeste werk in huis nog zelf en voor de zware klussen komt er één dag per week een hulp.

Een polonaise zal er niet gelopen worden, maar het zestigjarig huwelijk wordt wel gevierd met een gezellig samenzijn met familie, vrienden en kennissen bij 'de Groes' in Zelhem.