Zomer barbecue voor alle vrijwilligers.
Zomer barbecue voor alle vrijwilligers.

Vrijwilligers en meer sociaal maatschappelijke activiteiten

Dorpshuis Drempt slaat nieuwe weg in

Drempt - Na een hectisch eerste half jaar slaat Dorpshuis Drempt definitief een nieuwe weg in. Een weg met vrijwilligers, minder betaalde medewerkers en meer sociaal maatschappelijke activiteiten.

Dat het een zwaar eerste half jaar was voor Dorpshuis Drempt wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Mede door een iets teruglopende omzet en het stoppen van de gemeentelijke subsidie (voorheen 50.000 euro per jaar) moest er drastisch worden bezuinigd. In eerste instantie op niet-personele kosten maar uiteindelijk viel ook aan een bezuiniging op de personeelskosten niet te ontkomen. Wat een gedwongen halvering van het vaste-personeelsbestand betekende. Door natuurlijk verloop in de zomer is uiteindelijk het aantal Fte teruggebracht van 2 naar 0,5 Fte.

Vrijwilligers
Deze bezuiniging blijft niet zonder gevolgen. Zo wordt er een beroep gedaan op de inwoners van Drempt en omgeving om zich in te gaan zetten voor het Dorpshuis. Er zijn diverse klussen die in het voorjaar al goed opgepakt zijn door vrijwilligers, zoals: onderhoud van het buitenterrein, schoonmaakwerkzaamheden en bardiensten. Maar ook de komende tijd zullen alle zeilen bijgezet worden om meer vrijwilligers te werven. Want een dorpshuis zonder vrijwilligers was nooit mogelijk en zal het ook nooit worden.
Daarnaast is er ook flink ingezet op nieuwe maatschappelijke activiteiten die toegankelijk zijn voor alle inwoners van Drempt en omgeving. Zo wordt er vanaf september elke eerste donderdag van de maand van 14.00 tot 15.00 uur bowlen voor senioren georganiseerd in samenwerking met KBO Drempt/Hummelo/Keppel.

Vanaf oktober wordt er elke tweede woensdag van de maand gekookt door een vrijwilliger en kan iedereen vanaf 17.00 uur aanschuiven tijdens Open Tafel Drempt. Tot slot wordt er vanaf oktober elke tweede vrijdag van de maand koffie gedronken tijdens de maandelijkse koffieochtend in samenwerking met diaconie van de Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel.

Oproep
Vindt u de leefbaarheid in het dorp belangrijk en wilt u zich inzetten voor het dorpshuis? Meld je dan bij Jasper Nickmann via 06 55480105 of via info@dorpshuisdrempt.nl In overleg kijken we welke kwaliteiten en talenten u kunt/wilt inzetten voor de gemeenschap. Zo is er altijd wel een taak die aansluit bij uw eigen wensen en mogelijkheden.