Brocante op de zomermarkt van ABC Bronckhorst. Foto: abcbronckhorst.nl
Brocante op de zomermarkt van ABC Bronckhorst. Foto: abcbronckhorst.nl

ABC Bronckhorst Hengelo:

feest voor de hele familie

Hengelo - Aan het einde van de zomervakantie, 30 augustus, wordt het weer ouderwets gezellig in Hengelo. ABC Bronckhorst is een familiefestijn voor jong en oud met een bijzonder gevarieerd programma en de toegang is gratis.

Vanaf 12.00 uur 's morgens bruist het dorp met een leuke zomermarkt en een groot aanbod aan vertier en plezier en meerdere attracties voor de allerkleinsten. Rondom de kerk in Hengelo is van alles te doen met onder andere een leuke antiek, brocante, curiosamarkt en om 13.30 uur is er nog een ouderwetse antiekveiling.

Oude motoren van 1900-1945
Voor de vijftigste keer wordt dit jaar de Hengelo rally voor veteraan motoren gereden. Een rijdend museum met oude motorfietsen met roemruchte merken uit heel de wereld zoals: BSA, AJS, BMW, Zündapp, Ariel, Norton, Harley Davidson, Indian, Terrot, DKW, Brough Superior en nog vele andere merken. Magirus Deutz club Nederland zal een aantal imposante vrachtwagens laten zien.

Levende geschiedenisles uit WO II
Demonstraties van zogenaamde re-enactors die de tweede wereldoorlog uitbeelden als een levende geschiedenis les. Ze laten originele objecten, uniformen en wapens zien. Er worden drill instructies gegeven en er wordt gemarcheerd. Dit jaar allemaal in het thema van zeventig jaar bevrijding.
Déjà Vu is een damestrio dat vanaf een GMC vrachtwagen uit de oorlog een aantal optredens zal verzorgen met heerlijke sfeermuziek uit de jaren '40 en '50. Dit in het kader van het 70e bevrijdingsjaar.

Alpe d'HuZes
Een grootse spinningmarathon met 35 fietsen en een verwacht aantal deelnemers van 200 fietsers en dat allemaal voor het goede doel.

Beachvolleybal
Sportief vertier in het mulle zand.


www.abcbronckhorst.nl