De publieksprijs was voor de Minions Groot.
De publieksprijs was voor de Minions Groot. Foto: Liesbeth Oukes

Nierstichting zoekt

nieuwe collectanten

Hengelo/Keijenborg - Collecteren voor de Nierstichting kost u slechts een paar uur tijd. Daarmee kunt u écht iets voor een ander betekenen, want met elke bijdrage komt de draagbare kunstnier dichterbij.

Een wereldwijde doorbraak die nierpatiënten hun vrijheid en energie teruggeeft. Dat is hard nodig, want dialyse is geen leven, maar overleven. Laten we de kunstnier klein maken en de wereld van nierpatiënten groot.

20 tot en met 26 september
De collecteweek is van 20 tot en met 26 september. Voor Hengelo en Keijenborg vragen we nog enkele collectanten. Men kan zich opgeven bij Rikie Tolkamp Kuperij, telefoon (06) 22 84 04 29.


Expositie door Ina Bijvank in bibliotheek Hengelo

Hengelo - Ina Bijvank is van oorsprong afkomstig uit Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland, waar de natuur haar achtertuin was en de uiterwaarden van de IJssel haar grote inspiratie bron. Ze is al meerdere jaren actief bezig met schilderkunst.

Haar werk hangt vaak tussen realisme en abstract in, waarbij bloemen een favoriet onderwerp is.

Grote kwast en paletmes
De abstraherende manier van schilderen, waarbij gebruik wordt gemaakt van grote kwast en paletmes leveren kleurrijke en levendige schilderijen op.
Door het volgen van schilderles ontwikkelt ze nieuwe technieken en is het voor haar een voortdurende uitdaging om te experimenteren met kleuren en onderwerpen.

Haar werk is de hele maand augustus nog te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek aan de Sterreweg 10. Een kopje koffie en een gezellige leestafel zijn aanwezig.

Informatie over de (zomer)openingstijden staan op de website.


bibliottheekwestachterhoek.nl
www.galeriebronkhorst.nl


Gele mannetjes regeren

tijdens kermisoptocht

Olburgen/Rha - Vrijdagavond 7 augustus kon het publiek volop genieten van een mooie kermisoptocht. Het zonnetje scheen volop en de deelnemers zorgden voor een waar spektakel. De jury had als altijd de taak om de punten te verdelen en aan het einde van de avond in Zaal Kraantje Lek de prijzen uit te reiken. Rond half acht vertrok de stoet met voorop Muziekvereniging Nieuw Leven.

Na zevenen kwamen de deelnemers van de optocht naar het monument op Rha, waar de optocht startte. Een vrolijke en kleurrijke optocht, al regeerde de kleur geel. Vele fraaie minions deden mee. De schutterskoningin van 2014, Thea Lebbink, zat heerlijk in een fraaie cabrio en zwaaide naar het publiek.

Minions en bloemenmeisjes
De juryleden gaven op verschillende momenten in de optocht hun punten en tussendoor gingen zij op de fiets naar een nieuw punt, om zodoende een goed beeld van de wagens te krijgen. Ook werden punten gegeven voor wat er op en rond een wagen gebeurde.
Als Muziekvereniging Nieuw Leven gaat spelen, start de optocht. De wagens en loopgroepen kwamen in beweging. Minions, bloemenmeisjes, legoblokken, bootvluchtelingen, het heen- en weer veer en Normaalfans kwamen voorbij. Bij Kraantje Lek eindigde de stoet en speelde de muziek nog wat marsen toe.

Publieksprijs
De juryleden hadden het niet gemakkelijk gehad, want aan de wagens was met veel inzet en enthousiasme gebouwd. Jury en publiek hadden dit jaar niet dezelfde mening. Het publiek vond dat de publieksprijs naar de Minions Groot moest gaan. De jury gaf de loopgroep Minions klein met Bernd, Robbin en Bram een eerste plaats, evenals de wagen van Normaal van Jelle, Sietse en Beint.

De kermis ging open en in Kraantje Lek werd een gezellig feestje gevierd, met eveneens de prijsuitreiking van de optocht.

Uitslagen:
Aanmoedigingsprijs: Chips & Cola van de 5 meiden.
Publiekprijs: Minions Groot.
De jurywinnaars:
Loopgroepen:
1 Minions klein (Bernd, Robbin, Bram)
2 Chips & Cola (Femke, Jayci, Noor, Jenniz, Idiz)
3 Verschrikkelijke Wammetjes (Kids Wammes)
Wagens:
1 Normaal (Jelle, Sietse, Beint)
2 Bootvluchtelingen (groep jeugd)
3 Minions Groot (vriendengroep)