15 en 16 augustus

Concours Hippique Hummelo

Hummelo - Het jaarlijkse Concours Hippique te Hummelo zal ook dit jaar weer plaatsvinden en wel op zaterdag 15 en zondag 16 augustus op het mooie landelijke terrein bij de familie Oosterink aan de Broekstraat 33 in Hummelo. Traditioneel zullen de paarden op zaterdag in actie komen en zijn de ponyruiters op zondag aan de beurt.

Dressuur- en springklasse
Zaterdag staat geheel in het teken van de paardensport en er zullen verschillende paardencombinaties te aanschouwen zijn in de uiteenlopende

dressuur- en spingklasses (dressuur tot en met ZZ-Licht en springen tot en met ZZ).

Bestgaande rijpony
Op zondag worden vele jeugdige combinaties verwacht, waarbij er rond de middag ruimte is gemaakt voor de competitie van 'bestgaande rijpony'. Deze nog vrij onbekende discipline is een vrijblijvende 'wedstrijd' waarbij een jury de mooist lopende pony beoordeelt.

Anemone Horse Truck Bokaal
Concours Hippique Hummelo is wederom tevens één van de selectie wedstrijden van de ponycompetitie in de strijd om de Anemone Horse Truck Bokaal. Deze nieuwe springcompetitie is twee jaar geleden in het leven geroepenmet als doel het promoten van de ponyspringsport in de Achterhoek.

BB-Rubrieken
Speciaal voor de jongste ruiters en de onervaren combinaties zijn de BB-rubrieken. Beide dagen is men vanaf 9.00 uur van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje de verschillende klassen te aanschouwen. De organisatie is in handen van Rijvereniging Hummelo en verwelkomt graag ruiters en toeschouwers. De toegang en het parkeren is geheel gratis.


www.rijvereniginghummelo.nl