De kleintjes kregen een handje toegestoken, waar de oudere kinderen met ballen werden bekogeld.
De kleintjes kregen een handje toegestoken, waar de oudere kinderen met ballen werden bekogeld. Foto: Jan Knoef

Sportieve activiteit voor oudere jeugd

Geslaagde Smoksdag in Zelhem

Zelhem - Een werkgroep van de B&O Zelhem organiseert onder de naam 'SmoksOlympics' al een paar jaar een activiteitendag voor de basisschooljeugd. Dit jaar wilde de werkgroep er graag een sportieve activiteit voor de oudere jeugd en volwassenen aan toevoegen en dacht, met de oude Zelhemse zeskampglorie in herinnering, aan een zeskamp. Contacten met Gert Jan Vliem en survivalvereniging 'Jan in 't Touw' en Jan Knoef als presentator en bedenker leverden een plan op voor een zeskamp.

Afgelopen zaterdag was het 'Smoksdag' met vanaf 16.00 uur de 'SmoksOlympics', waarbij de kinderen ook gebruik konden maken van enkele spelonderdelen, bedoeld voor de zeskamp.

Tien onderdelen, elk met eigen uitdaging

Evenwichtsbalk
Het spannendst was wel de evenwichtsbalk over de vier meter brede waterbak. De oudere kinderen moesten proberen glaasjes 'toverdrank' naar de overkant te brengen, waarbij twee wedstrijdleiders probeerden de bekers van het dienblad te gooien.

Stukje vlees van de barbecue
De jongste deelnemers kregen een handje toegestoken om droog de overkant te halen. Zo waren er tien onderdelen, elk met een eigen uitdaging.
Was de uitdaging aangegaan, dan kregen de deelnemers een stickertje en met tien stickers was de kaart vol. De volle kaart leverde een prijsje op en een lekker stukje vlees van de barbecue.

Smoksroute
Na de presentatie van de digitale 'Smoksroute', een kinderfietstocht van tien kilometer rondom Zelhem, die is te downloaden via 'Abellife' konden de kinderen genieten van de theateract 'Smoks Hanne en de mystieke vijf', gespeeld door Angelie Wassink en Rhodé Gonggrijp.
De zeskamp werd een groot succes. Acht teams met illustere namen als 'de Bankzitters', 'de Kanslozen' en 'Echt niet getroffen' streden met behendigheid, kracht en slimheid op onderdelen als 'Smoksende Hanne', 'Toverdrank serveren', 'Toverballen vangen', waarbij de waterbak een centrale rol speelde.

Rond 22.30 uur waren de punten opgeteld en konden de prijswinnaars gehuldigd worden. Het team Hartlepool AA United wist uiteindelijk de meeste punten te scoren en mocht de prijs, een barbecueparty voor het hele team plus aanhang, in ontvangst nemen.

Op enkele schoonheidsfoutjes na, waren publiek, deelnemers en organisatie, dik tevreden over weer een gezellige zomerse zaterdag in Zelhem.

Afbeelding
De kleintjes kregen een handje toegestoken, waar de oudere kinderen met ballen werden bekogeld.