Koeien geschilderd door Annabelle Lanfermeijer.
Koeien geschilderd door Annabelle Lanfermeijer.

Werk van Mariëtte Schouten en Annabelle Lanfermeijer

Zomerexpositie in Galerie de Bisschop

Hummelo - Deze zomer is bij Galerie de Bisschop de zomerexpositie van Annabelle Lanfermeijer te zien. De kunstenares maakt schilderijen, met name van dieren. In de galerie hangen diverse schilderijen met koeien als onderwerp, maar ook schapen en paarden zijn er te zien.

Lanfermeijer, Mijnsheerenland 1965, schildert al sinds haar vroege jeugd. Haar favoriete thema is dieren. Lanfermeijer heeft als kind schilderlessen gevolgd. Zij heeft een tijd, samen met een vriendin, een interieurzaak gehad, maar schilderen is en blijft haar grootste passie. Deze passie is duidelijk te herkennen in haar werk.

Haar schilderijen zijn uit transparante lagen opgebouwd, waardoor het net lijkt alsof zij vanuit het schilderij zo de galerie in kunnen stappen. Sommige koeien kijken nieuwsgierig de toeschouwer aan. Op een mooi vormgegeven folder staat nog een aantal van haar schilderijen. De achtergrond valt bij haar schilderijen nooit op, het is geen volledig ingevuld landschap of staltafereel. Het dier speelt de hoofdrol. Het is een expositie om even bij weg te dromen, de schilderwerken zijn zo mooi dat je wilt blijven kijken.

Dieren op doek geschilderd en in brons gegoten

Galerie de Bisschop aan de Broekstraat 13 in Hummelo is sinds 2002 open onder de leiding van Mariƫtte Schouten. De galerie is gevestigd in een bijgebouw bij de voormalige boerderij. Het is van binnen rustig ingericht waardoor alle aandacht naar de expositie gaat. Het interieur speelt hier een bijrol.

Schouten is zelf vaak in de galerie bezig met haar diersculpturen in brons. Zo kun je haar aantreffen achter haar werktafel om een beeld te boetseren van was, die daarna naar de bronsgieterij gaat om te worden gegoten. Door de hele galerie staan haar bronzen sculpturen, vooral vogels en boerderijdieren, maar ook meer exotische dierfiguren zijn te zien in de galerie.

Een bezoek aan de galerie is zeker de moeite waard, de ontvangst is allervriendelijkst, en er is alle ruimte en tijd voor het stellen van vragen. Schouten neemt ook tijd voor uitleg.

De galerie is niet iedere dag open, voor de juiste openingstijden moet men even de website van de galerie kijken.

De expositie van Lanfermeijer is nog te zien tot en met zondag 13 september.


www.galeriedebisschop.nl
Annabelle Lanfermeijer:
www.landelijkekunst.nl