Museum More. Foto: Jakob van Vliet
Museum More. Foto: Jakob van Vliet Foto: Jakob van Vliet

Twintig musea in de Achterhoek in promotiecampagne

Achterhoekse musea bundelen krachten

Achterhoek - De Achterhoek kent een breed aanbod aan musea. Van Modern Realisme tot middeleeuwse kunst, van Sierkunst tot Modern-Klassieke kunst en musea met diverse thema's zoals oorlog en natuurhistorie. Stichting Achterhoek Toerisme is in samenwerking met vier grote publiekstrekkers in de Achterhoek: Villa Mondriaan, Museum More, Kasteel Huis Bergh en Lalique Museum, een campagne gestart om het aanbod van musea in de Achterhoek te presenteren.

Samen sterk
De promotiecampagne 'Musea Achterhoek' heeft als doel het groots uitdragen van het museumaanbod in de Achterhoek.
Door het aanbod van musea te bundelen en onder de aandacht te brengen van de doelgroep wordt men kenbaar gemaakt met de mooie diversiteit aan musea dat de Achterhoek rijk is.

Zichtbaar bij breder publiek
Het museumbezoek heeft aandeel te winnen onder potentiële bezoekers. Door de samenwerking tussen de musea kunnen zij hun slagkracht vergroten en worden ze zichtbaar bij een breder publiek.

Het decor van de Achterhoek is daarnaast ook nog eens uitermate geschikt voor de doelgroep om te recreëren en meerdere dagen te verblijven.
Afgelopen jaren heeft het museumaanbod in de Achterhoek zich sterk ontwikkeld en is er een unieke veelzijdigheid ontstaan.
Zo werd in 2011 het Lalique Museum in Doesburg geopend. Hier zijn werken van de bekende glaskunstenaar René Lalique te bezichtigen.

Samenwerken voor grotere zichtbaarheid

In 2012 werd Villa Mondriaan in Winterswijk geopend door Prinses Beatrix. In Villa Mondriaan zijn werken te zien van Piet Mondriaan uit de periode dat hij in Winterswijk is opgegroeid.

ICER en MORE
In 2014 werd door het Koninklijk echtpaar innovatiecentrum ICER geopend in Ulft. Daarnaast is in juni van dit jaar het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme geopend in Gorssel.
Hier is onder andere de voormalige Scheringa collectie te bewonderen met diverse werken, waaronder werken van Carel Willink en Charley Toorop.

Naast deze ontwikkelingen in het museumaanbod, kent de Achterhoek ook veel gevestigde musea, waaronder Kasteel Huis Bergh met een grote verzameling middeleeuwse kunst en het Openluchtmuseum Erve Kots in Lievelde, waar in een decor van historische boerderijen te zien is hoe boeren in vroegere tijden woonden en werkten.

Brochure
De campagne gaat van start met een brochure waarin alle musea zich presenteren. Naast de brochure komt er ook een website waarop de twintig deelnemende musea gepresenteerd worden.
Middels een crossmediale campagne wordt het aanbod nog eens extra onder de aandacht gebracht.

Deelnemende musea
Villa Mondriaan, Huis Bergh, Lalique Doesburg, Museum More, Openluchtmuseum Erve Kots, Museumboerderij De Lebbenbrugge, Heiligenbeeldenmuseum, Musea Zutphen, Onderduikmuseum Markt 12, Stadsmuseum Doetinchem, Stadsmuseum Groenlo, Streekmuseum De Roode Tooren, Kingsplace, Mosterdmuseum, Museum De Scheper, ICER, Nederlands IJzermuseum, Achterhoeks Museum 1940-1945, Smedekinck, Min40celsius.


70 jaar Velswieksfeest

Jubileum gevierd met taart

Zelhem - Het weekend van 14 tot en met 16 augustus is het weer Velswieksfeest.

70 jaar
Het is dan ook 70 jaar geleden dat een aantal vrijwilligers Buurtvereniging Velswijk hebben opgericht.
Een goed initiatief vanuit de gemeenschap Velswijk en de Wittebrink.

Boomkampjes
Buurtgroep de Boomkampjes feliciteert de buurtvereniging dan ook met het behaalde jubileum en wensen de Commissie Velswieksfeest succes met het organiseren van het evenement voor de volgende jaren.

De Boomkampjes zijn klaar voor het feest en zullen dan ook present zijn bij de diverse activiteiten. De taart voor de gelegenheid is al klaar.


www.velswijk.nl


Jeugddienst in Halle

Hé God, goeie vakantie gehad?

Halle - Tijdens de jeugddienst, die zondag 23 augustus in de Grote Kerk in Halle wordt gehouden is het thema 'Hé God, goeie vakantie gehad?'. Ds. Marissa van Meijl-Buitink is voorganger in de dienst, die om 9.30 uur begint.

Vakantie vieren
Veel mensen zijn in de vakantie lekker op pad geweest zijn, hebben nieuwe mensen ontmoet, soms ver weg, anderen weer dichtbij. Vakantie vieren voelt voor iedereen weer anders.
Of je nu ver weg gaat of lekker in je eigen tuin gaat zonnebaden.

Ervaringen uitwisselen
Tijdens de dienst die in het teken staat van vakantie, kunnen de ervaringen uitgewisseld worden en na de dienst is er tijd om, onder het genot van een kop koffie of thee, gezellig na te praten.


www.kerkhalle.nl