Kasteel Vorden.
Kasteel Vorden.

Achterhoek Toerisme ontwikkelt plattegrond voor toeristen

Wegwijs in Bronckhorst

Regio - Om toeristen en recreanten wegwijs te maken in de gemeente Bronckhorst en ze te wijzen op interessante locaties, is door Achterhoek Toerisme een speciale plattegrond ontwikkeld.

De kaart laat verschillende locaties van attracties, horeca en verblijfsaccommodaties zien. Ruim tachtig ondernemers zijn hierin ook opgenomen (tegen een vergoeding). Op de achterzijde van de folder worden tips gegeven voor wandelen, fietsen en kinderuitjes.
Heleen Faber (Regiocoördinator Bronckhorst, Achterhoek Toerisme): "Deze plattegrond was een wens vanuit veel toeristische ondernemers. Het is een service naar de bezoekers, waardoor ze alles eenvoudig kunnen vinden, een prettiger verblijf hebben en hopelijk vaker terugkeren naar deze prachtige gemeente".

De toeristische plattegrond is één van de projecten uit het Activiteitenplan Toerisme en Recreatie Bronckhorst 2014/2015 die door Heleen Faber is opgesteld voor de gemeente Bronckhorst. De gemeente heeft voor de ontwikkeling van de plattegrond een eenmalige subsidie verstrekt.
Het is de bedoeling dat de plattegrond de komende jaren herdrukt zal worden vanuit de bijdrages van het toeristische bedrijfsleven. De kaart wordt gratis verstrekt bij de VVV en TIP punten en toeristische bedrijven in de gemeente Bronckhorst.