Vanwege 70 jaar bevrijding is er dit jaar een extra klasse motoren te zien tot 1945.
Vanwege 70 jaar bevrijding is er dit jaar een extra klasse motoren te zien tot 1945.

Antiek, brocante, curiosa, motoren en militairen

ABC Bronckhorst: feest voor hele familie

Hengelo - Het einde van de zomervakantie wordt op de laatste zondag van augustus weer ouderwets gezellig in Hengelo met ABC Bronckhorst, een familiefestijn voor jong en oud met een heel divers programma.

Vanaf 11.00 uur 's morgens bruist het dorp met een leuke zomermarkt en een groot aanbod aan vertier en plezier.
Bij de kerk is het historisch centrum van het evenement met een leuke antiek, brocante en curiosamarkt waar de echte verzamelaar en liefhebber unieke spullen kan vinden. In het begin van de middag is er nog een ouderwetse antiekveiling bij opbod.

Militairen uit de Tweede Wereldoorlog
Demonstraties van zogenaamde re-enactors die de tweede wereldoorlog als een levende geschiedenis les presenteren. Ze laten originele objecten, uniformen en wapens zien. Er worden drill instructies gegeven en er wordt gemarcheerd. Dit jaar allemaal in het thema van 70 jaar bevrijding.

Oorlogsklanken
Déjà Vu is een damestrio dat vanaf een bijzonder podium een aantal optredens zal verzorgen met heerlijke sfeermuziek uit de jaren '40 en '50.

Oude motoren van 1900-1945
Voor de vijftigste keer wordt dit jaar de Hengelo rally voor veteraan motoren gereden. Een rijdend museum met oude motorfietsen met roemruchte merken zoals:
BSA, AJS, BMW, Zündapp, Ariel, Norton, Harley Davidson, Indian, Terrot, DKW en nog vele andere merken. Nieuw is dit jaar eenmalig een extra klasse voor militaire motoren tot en met bouwjaar 1945 vanwege de viering van zeventig jaar bevrijding.
ABC Bronckhorst is een initiatief van verschillende Hengelose verenigingen, waaronder de ondernemersvereniging, auto en motorsportvereniging HAMOVE en het Acherhoeks Museum 1940-1945.


www.abcbronckhorst.nl