Sophie Wasseveld.
Sophie Wasseveld. Foto:

Gelderse Regiokampioenschappen pony's

Sophie Wasseveld Gelders kampioen

Zelhem/Brummen - Op 1 augustus werden in Brummen de Gelderse Regiokampioenschappen pony's gehouden. Sophie Wasseveld uit Zelhem heeft zich hier samen met haar E-pony Möhoeve E.T. in de klasse L cat.D/E geselecteerd.

36 combinaties
In totaal waren er 36 combinatie's geselecteerd.

Foutloze, snelle barrage
Na het eerste parcours bleven er 19 combinatie's over voor barrage en hiervan bleven er negen foutloos.
Sophie mocht als laatste de barrage rijden. Door een foutloze, verstandige maar zeer snelle barrage wist zij het Kampioenslint weer binnen te halen.

29 augustus Ermelo
Door het behalen van deze prestatie mag ze uitkomen op het Nederlands Kampioenschap op 29 augustus in Ermelo.


Gamma Racing Day

Hamovelid Hartog wint bij GRD

Hengelo/Assen - Afgelopen zaterdag en zondag vond op het TT Circuit Assen het grootste gecombineerde auto-, motor- en kart evenement plaats dat er in Europa te vinden is. Op zondag kwamen er 87.500 bezoekers, over het hele weekend waren dat er meer dan 100.000. De Gamma Racing Day ontving onder meer Formule 1-sensatie Max Verstappen met zijn ScuderiaToroRosso Formule1-bolide. De regerend wereldkampioenen Moto3 Alex Marquez en Moto2, Tito Rabat, beide uit Spanje, waren ook aanwezig. Naast het showprogramma werd er ook volop geracet in de verschillende klassen. Een viertal Hamove-leden stond aan de start bij de motoren.

De leden Rob Hartog en Johan Fredriks kwamen uit in de ONK Superbikes. Marcel Ritzer en Jurgen Banda reden mee in het wereldkampioenschap zijspannen. Hartog kwam voor deze gelegenheid uit in een andere klasse. Normaal gesproken rijdt hij in de Superstockcategorie en dan met name het Europees kampioenschap. Af en toe stapt hij ook over naar de Supersport voor de Nederlandse races. Dit maal kwam hij echter uit met een MTM Kawasaki in Superbikes. Hartog deed het boven verwachting goed en zette iedereen te kijk om meteen de overwinning in deze klasse op te eisen. Koen Zeelen probeerde nog aan te pikken maar moest naarmate de wedstrijd vorderde, steeds meer toegeven. Hartog liet weten dat het een eenmalig optreden was en dat hij volgende week bij de IDM races op Assen weer op zijn vertrouwde machine zit.
Naast Hartog stond er nog een Hamove lid op het podium. Johan Fredriks werd derde nadat een rijder die voor hem was geëindigd, werd gediskwalificeerd na afloop van de race. Chris Nobel won de Supersport race en streed met een viertal coureurs voor de overwinning. Veelvoudig Nederlands kampioen bij de zijspannen Bennie Streuer en Geert Koerts wonnen hun thuisrace. Dit was de eerste overwinning voor het duo in het wereldkampioenschap.
Zij hadden het geluk wel aan hun zijde: het duo Reeves en Cluze viel uit nadat ze een riante voorsprong hadden opgebouwd. Het regionale duo Marcel Ritzer en Jurgen Banda reed een goede race en pakte met een vijftiende plaats 1 punt voor het wereldkampioenschap. Zij waren tevreden met dit resultaat mede omdat het duo snellere rondetijden op de klok wist te zetten dan bij voorgaande races op Assen.

Naast de motorraces kwamen ook de Internationale autoklassen NEC Formula Renault 2.0 en de BossGP aan de start. Bij de Boss GP stond zelfs de ex-wagen van Sebastian VettelToroRosso STR-1 aan de start. Ook werd er om de punten gestreden in de NK Historische Tourwagens & GT, Renault Clio Cup, Supercar Challenge en CIK-FIA European Superkart Championship. De organisatie was dik tevreden met de opkomst van het publiek.

Sophie Wasseveld.