St. Joriskerk in Voor-Drempt.
St. Joriskerk in Voor-Drempt.

Open zaterdag 8 augustus

Activiteiten St. Joriskerk Voor-Drempt

Drempt - Wegens het groot succes van hun muzikale bijdrage op 25 juli zijn Wim Koelewijn (organist, pianist, koorleider), Gerdien van Putten (sopraan) en Fenneke Janssens (mezzosopraan) nogmaals uitgenodigd om op 8 augustus een programma te verzorgen.

Wim zal deze middag wederom werk van Bach, Speth, Walther, Boyce, Stanley en Wesley laten horen en improviseert hij op bekende geestelijke liederen.

Fenneke & Gerdien treden regelmatig op als Vocaal Ensemble Battimenti. Gerdien van Putten en Fenneke Janssens zingen ook deze dag duetten van componisten als Purcell, Vivaldi, Mozart, Mendelssohn en Franck. Zij worden op piano begeleid door Wim Koelewijn. Ze gaan drie keer een uur vullen met afwisselend zang en orgelspel om ongeveer 11.30, 13.00 en 14.30 uur.

Luister en kijk: orgelspel, zang en rondleidingen

Op deze zaterdag is natuurlijk ook de kerk met zijn unieke wandtapijten en zijn uit 1777 stammende orgel te bezichtigen en zijn er vrijwilligers aanwezig om hier iets over te vertellen.
De toegang is gratis, de koffie ook, maar een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten en voor het restauratiefonds van de kerk wordt zeker op prijs gesteld.
De St. Joriskerk, eigendom van de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK) vindt u aan de Kerkstraat 1 te (Voor) Drempt en is deze dag open van 11.00 tot 16.00 uur. Voor meer info over de kerk en de activiteiten wordt verwezen naar de website en facebook.


www.stjoriskerkdrempt.nl