Een Thomasviering wordt in de Lambertikerk gehouden.
Een Thomasviering wordt in de Lambertikerk gehouden.

Anders-dan-anders kerkdienst op

9 augustus in de Lambertikerk Zelhem

Zelhem - Op zondag 9 augustus is er om 10. 00 uur in de Lambertikerk een Thomasviering. Dat is een anders-dan-anders kerkdienst. Thomasvieringen danken hun naam aan de leerling van Jezus die vaak ongelovige Thomas genoemd wordt. Hij wilde eerst, zien voordat hij kon geloven. Thomas vroeg aan Jezus - na diens opstanding - om zijn littekens te mogen zien.

In Thomasvieringen gaat het allemaal wat anders dan in de meeste andere kerkdiensten in een protestantse kerk. In de meeste kerkdiensten zitten kerkgangers de hele tijd op één plek te luisteren.
In een Thomasviering is dat niet het geval. Dat zijn interactieve diensten. De aanwezigen worden uitgenodigd om in beweging te komen.

Tijdens de viering vallen verschillen gewoon weg

Een kaarsje aansteken, een gebedsverzoek indienen, een korte bezinningswandeling maken of iets dergelijks; alles kan. Zitten blijven met een meditatietekst kan overigens ook. Na die Open Ruimte worden alle aangereikte gebeden samen gedeeld en als laatste er een korte overdenking. Op verschillende momenten is er ook samenzang.
In de Thomasviering op zondag 9 augustus wordt er nadrukkelijk het gesprek met de kunstwerken van de zomerexpositie in de Lambertikerk gezocht.

Bij alle kerkelijke activiteiten is altijd iedereen van harte welkom: kerkmensen zowel als mensen die niet bij een geloofsgemeenschap horen, ouderen en jongeren, gelovigen van alle gezindten. In een Thomasvieirng vallen alle verschillen weg. Iedereen kan meedoen.