Voorlezen aan alderjekes coole blagen tijdens de Zwarte Cross.
Voorlezen aan alderjekes coole blagen tijdens de Zwarte Cross.

inloopavond Partycentrum Langeler

FNV biedt helpende hand bij problemen zorg

Hengelo - De invoering van de nieuwe WMO 2015 zorgt voor onbegrip bij cliënten en hoge werkdruk bij werknemers, ook in Bronckhorst. Cliënten krijgen flink minder uren, werknemers mogen bepaalde werkzaamheden niet meer doen, kortom er is veel onduidelijkheid en onrust.

De FNV organiseert daarom op 19 augustus van 18.30 tot 20.30 uur een inloopavond in Partycentrum Langeler in de Spalstraat 5 in Hengelo.

Zorg niet toereikend, werkdruk te hoog?
Ook de gemeente Bronckhorst heeft de indicaties veranderd en doet dit niet meer op basis van uren, maar op basis van een vast bedrag per vier weken. Dat kan grote gevolgen hebben voor het aantal uren dat toegewezen wordt.

Jurist Kevin Wevers is speciaal voor u aanwezig om al uw vragen over de zorg te beantwoorden en geeft adviezen als uw zorg niet toereikend is. Iedereen uit de gemeente Bronckhorst, dus zowel cliënten als werknemers in de zorg, mantelzorgers en familieleden zijn van harte welkom op 19 augustus in Partycentrum Langeler in Hengelo.


Achterhoekse bibliotheken en Zwarte Cross

'Van lèzen wo-j wies'

Lichtenvoorde - Het was weer geweldig; drie dagen voorlezen aan alderjekes coole blagen. Met een team van twintig bibliotheekmedewerkers uit de hele Achterhoek ontving de club ruim 1000 bezoekers in de voorleestent.

Een absoluut record. En voor het eerst deed het team dit als 'Tante Rikies voorleesteam'.

Honderden verhaaltjes zijn er voorgelezen en honderden tattoos zijn er geplakt.
In de tent werd er gewoon over de storm en regen van zaterdag gelezen. Kikker heeft heel veel jonge fans ontmoet en zowel Tante Rikie als Gijs Jolink zijn naar de tent gekomen om voor te lezen.

Gijs heeft in zijn inleidende verhaal het belang van (voor)lezen onderstreept. Hij vertelde dat hij in zijn jeugd veel las en meerdere keren per week in de bibliotheek te vinden was. Dé reden waarom hij nu zo slim was, aldus hemzelf: 'Van lèzen wo-j wies!'


www.zwartecross.nl/info


Nog tientallen collectanten gezocht in Zelhem

Prinses Beatrix Spierfonds

Zelhem - In Zelhem en Velswijk vindt van 13 tot en met 19 september aanstaande de jaarlijks terugkerende collecteweek plaats van het Prinses Beatrix Spierfonds. Het fonds zoekt hiervoor in de regio Zelhem nog tientallen extra collectanten.

Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft de collecte heel hard nodig.
Het fonds krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Mede dankzij de collecte hebben we in 2014 vijftien nieuwe wetenschappelijke onderzoeken naar spierziekten gefinancierd.

Deze nieuwe onderzoeken zijn van levensbelang voor de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland.
Helaas is er voor veel spierziekten nog geen behandeling.
De meeste spierziekten zijn progressief en een groot deel van de mensen komt in een rolstoel terecht. Zelfs al op hele jonge leeftijd.
"We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons gedreven en ook gezellige team komen versterken. Collecteren kost maar twee uur per jaar en kan je helemaal op je eigen manier doen. Samen met een vriendin of alleen, in een rolstoel, met de bakfiets of terwijl je toch met je hond aan het wandelen bent of als je even een frisse neus wilt halen na het eten," aldus Sabine de Hoog, collecte-organisator. "Een levensreddend medicijn, technologie die de kwaliteit van leven verhoogt, hoop voor ouders en een beetje meer begrip in het dagelijkse leven, daar doen we het voor. En met onder andere de hulp uit regio Zelhem kan het Prinses Beatrix Spierfonds dat ook blijven doen."
Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich voor 22 augustus telefonisch aanmelden bij Sabine de Hoog, telefoon (06) 46 298 755.


Inloop 70+

Zelhem - Donderdag 6 augustus is er weer de maandelijkse gezellige Inloop 70+ in Zelhem in het Leerhuis naast de kerk.

Komt u ook? Na het koffie/thee/fris drinken, wordt er weer wat gezelligs gedaan. Wat er op het programma staat, is steeds weer een verrassing.

Aanvang 14.00 uur, in de middag.