Walter Stellaart; 'Papaverpracht'.
Walter Stellaart; 'Papaverpracht'.

Eerste Lustrum van 'Steenders Palet' met expositie in de Kapel Bronkhorst

Bronkhorst - Vrolijk, expressief en in speelse kleuren viert het 'Steenders Palet' haar eerste lustrum met een collectie schilderijen, die het afgelopen jaar vervaardigd zijn. Vanzelfsprekend is de Kapel van Bronkhorst weer hun traditionele jaarlijkse podium, van zaterdag 1 tot en met vrijdag 7 augustus is steeds één van de leden: in de Kapel aanwezig. Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur heten zij belangstellenden van harte welkom.

Hun kleurrijke werk verrast opnieuw door nieuwe technieken en onderwerpen. Ieders stijl heeft zich verder ontwikkeld. Samen schilderen, elkaar feedback geven en plezier hebben in hun schilderkunst is de drijfveer om jaarlijks weer hun werk te exposeren in Bronkhorst. De Kapel biedt een sfeervolle omgeving, waarin hun schilderijen verrassend goed tot hun recht komen: 'Fleurtje' heet het nieuwste acrylschilderij van Ali Klompenhouwer, naast ander werk vanuit haar grootste inspiratie: bloemen.

Kleurrijk werk, nieuwe technieken en onderwerpen

Opnieuw verrast Diny Boogman met haar prachtige aquarellen en het bijzondere schilderijtje 'Viooltjes' in acrylverf. Terwijl Walter Stellaart zich heeft laten inspireren door het landschap, maakt zijn 'Pioenpracht' grote indruk in kleurstelling. Het expressieve werk van Tineke Roorda laat landschappen en dieren zien, de expressieve kleuren maken iedereen vrolijk. Haar laatste werk 'Regatta' geeft een spannende impressie van een zeilwedstrijd.
Het 'Steenders Palet' wil eenieder weer laten genieten en begroet belangstellenden graag tijdens de expositiedagen. Zij zijn geopend van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang tot de Kapel is gratis.
Eén van de leden, Ali Klompenhouwer, Diny Boogman, Tineke Roorda of Walter Stellaart, is altijd aanwezig. Ook op de vernieuwde website is veel van hun werk terug te vinden.


Informatie bij Tineke Roorda
(0575-451726)
www.SteendersPalet.nl


Expositie in de Kapel van Bronkhorst

Anne von Drehle en Martine van Zwieten

Bronkhorst - Van zaterdag 8 tot en met vrijdag 14 augustus exposeren Anne von Drehle en Martine van Zwieten weer in de Kapel van Bronkhorst. Te zien zijn schilderijen van Anne en keramiek van Martine.

Anne schildert sinds een aantal jaren 'Gezellige Dames'. Met het paletmes schildert zij kleurrijke speelse vrouwen op het doek. Deze dames hebben het gezellig met elkaar en gaan graag uit. Naar het theater óf concert, en dan op chic, of gewoon gezellig met elkaar de stad in om te winkelen. Elk schilderij van deze reeks van Anne is een feest van herkenning en een genot om te zien.
Door het werken met klei wordt Martine voortdurend uitgedaagd om te experimenteren met kleur en decoratietechnieken. Martine werkt het liefst met fijne witte chamotteklei omdat de biscuitbrand (1000 graden) dan zorgt voor een witachtig resultaat. Hierdoor ontstaan talloze mogelijkheden voor de afwerking van haar keramische kunst. Het kleurenspel in haar werk is soms schilderachtig, soms dekkend en/of transparant, maar steeds met een kleurrijke uitstraling. Keramische kunst met een hoofdletter K.

De kunst, die van 8 tot en met 14 augustus in de Kapel van Bronkhorst te zien is, is van verrassend en subtiel kunstzinnig niveau en zal de bezoeker zeker inspireren! De kapel is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.


www.atelierkunstzin.nl
www.martinevanzwieten.nl

'Gezellige Dame', werk van Anne von Drehle.