Liedjes van Daniel Lohues in Live@Ideaal.
Liedjes van Daniel Lohues in Live@Ideaal.

Uitzending vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem

Project Lohues Part II bij live@ideaal

Zelhem - Woensdagavond 5 augustus staat 'Project Lohues Part II' centraal in het radioprogramma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt een aantal nummers live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

Na een bezoek aan een klein festivalletje raakte Coen Mijnen in de ban van de muziek van Daniel Lohues & the Louisiana Blues Club en hij kocht een paar cd's. Vooral de 'Allennig- serie', waarop Daniel geheel 'allennig' liedjes speelt en zingt over van alles en nog wat, gingen maar niet uut de kop bij Coen. In veel liedjes herkende hij zich en met name de leefwereld van het platteland waar ook hijzelf is opgegroeid. Dus de 'olle' gitaar van zolder gehaald om een paar liedjes te proberen. Als hij op een feestelijke avond zijn oud collega, Ruud Postma uitnodigt om mee te doen: Project Lohues Part II was born. Ruud koopt zich een mandoline en er wordt ook een doos mondharmonica's aangeschaft.
Op 2 mei 2014 vindt het debuut plaats tijdens Meipop op hun eigen vaste repetitielocatie, Camping de Vlinderhoeve te Kring van Dorth. De band krijgt aanvulling van John voor percussie op een cajon, vriend Bob op banjo en bas, campinggast Mirella Rothengatter op bas en de zoon van Ruud, eigenlijk een 'punkrocker', De vaste bezetting van Project Lohues Part II is een feit! Inmiddels is ook saxofoniste Willemijn Haagsman aangeschoven voor de elektrische werken van 'Skik', de band van Daniel Lohues, meer drive te geven.
Er wordt bijna elke maand wel opgetreden in kleinere muziekgelegenheden en kroegen tot wat grotere evenementen. De gepassioneerde amateurmuzikanten coveren heerlijke liedjes in het dialect over 't platteland, vroeger, vrouwen, alledaagse dingen, ditjes, datjes, liefde en kommer en kwel. De band geeft de Lohues' liedjes vaak een kleine eigen twist en speelt vol overgave met een dosis humor en ongedwongenheid. Een optreden begint vaak met de 'kleinere' luisterliedjes om knallend af te sluiten met het vlottere werk.
Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.