Top resultaten voor Joey den Besten in Chimay België. Foto: Henk Teerink
Top resultaten voor Joey den Besten in Chimay België. Foto: Henk Teerink Foto: Henk Teerink

BeNeCup en de Internationale Road Racing Championship (I.R.R.C) wegraces in Chimay

Tweemaal winst voor Joey den Besten

Halle/Chimay - In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 juli werd op het Belgische circuit van Chimay gestreden om de punten voor de BeNeCup en de Internationale Road Racing Championship (I.R.R.C) wegraces. Het Hengelose Performance Racing Achterhoek (P.R.A.) was afgereisd met de uit Halle afkomstige Joey den Besten en Jochem van den Hoek. Het zou voor het team een succesvol weekend worden met twee overwinningen voor Den Besten.

Het P.R.A. team had een druk programma voor de boeg, omdat zowel Den Besten als van den Hoek zowel voor het BeNeCup als het I.R.R.C. kampioenschap voor de punten streden. De trainingen werden gehouden op vrijdag en zaterdag. De heren reden op vrijdag onder goede omstandigheden hun kwalificatie en deze zou op zaterdag niet meer verbeterd worden door het slechte weer.

Joey den Besten ging voor de overwinning

Gelukkig werd men in Chimay op zondag wakker met een zonnetje en een droge baan. Den Besten liet weten er zin in te hebben en voor overwinningen te zullen gaan.

Dat lukte hem gedeeltelijk want hij wist beide races in de BeNeCup supersport categorie winnend af te sluiten voor zijn Belgische collega's Marty Debruyne en Laurent Hoffmann die twee keer tweede en derde werden in deze klasse.

In de I.R.R.C. supersport klasse greep Den Besten net naast de overwinning in race 1. De Tsjechische rijder Marek Ceverny moest alle zeilen bijzetten om tot dit resultaat te komen. Den Besten zat hem op de hielen en finishte binnen één seconde van de Tsjech als tweede. Deze race werd evenals de BeNeCup race op een droge baan gereden.

De tweede race werd verreden op een natte baan en Den Besten moest helaas hier iets toegeven. Hij eindigde de tweede race voor het I.R.R.C. kampioenschap als vierde.

De wedstrijden in de BeNeCup superbike klasse werden gewonnen door Vincent Lonbois uit België. Johan Fredriks, uitkomend voor de Hamove uit Hengelo scoorde tweemaal een vierde plaats.

Jochem van den Hoek van het P.R.A. team reed zich naar een negende en zesde plaats in beide races. De Belgische coureur Sebastien LeGrelle en de Duitser Didier Grams wonnen ieder een race voor het I.R.R.C. superbike kampioenschap. Johan Fredriks werd vijfde in race 1 en zesde in race 2.
Jochem van den Hoek werd achtste in race 1 die nog op een droog wegdek gereden werd. Van den Hoek voelde zich als een vis in het water in race 2. Hij behaalde een mooie zevende plaats.

Tonny en Arno Wassink, de mannen achter het P.R.A. team, waren evenals de andere leden van het team en de afgereisde supporters zeer tevreden over de behaalde resultaten van Den Besten en Van den Hoek.

Het team zal met Jochem over een tweetal weken deelnemen aan de Ulster Grandprix in Ierland. Succes was er ook in Chimay voor Hamove clublid Olaf Romijn die een mooie derde en eerste plaats pakte in de categorie Supertwins.


www.performanceracing.nl