Ook leerden de kinderen enorme zeepbellen blazen.  Foto: Achterhoekfoto.nl
Ook leerden de kinderen enorme zeepbellen blazen. Foto: Achterhoekfoto.nl Foto:

Kinderspeel- en Doedag bij Museum
Smedekinck luidt de vakantie in

Zelhem – Traditiegetrouw vond er bij Museum Smedekinck in Zelhem in de eerste week van de zomervakantie weer een speel- en doedag plaats voor kinderen tot en met 12 jaar. Woensdag 22 juli was het dan zover en konden kinderen van 12.00 tot 16.30 uur zich uitleven met diverse spelletjes en activiteiten.

De vele ouderwetse spelen en creatieve werkvormen werden naar hartenlust uitgeprobeerd. Bij binnenkomst kregen de kinderen een stempelkaart. Met deze stempelkaart mochten de kinderen meedoen aan alle activiteiten, verschillende vaardigheden uitproberen en alle zelfgemaakte knutselwerkjes meenemen.

Kinderen leren gigantische zeepbellen blazen

Konijnen knuffelen
Nieuw dit jaar waren de konijnen van de VPKV uit Varsseveld, die door de kinderen lekker geknuffeld mochten worden. Buiten mochten ze aan een speurtocht over akkergewassen meedoen of op ontdekking door de kruidentuin voor de kruidentuinpuzzel.

Oud-Hollandse spelen
En natuurlijk ontbraken in een museum als Smedekinck ook de oud-Hollandse spelen niet. Creatieve deelnemers konden een naambordje, een kaars en met behulp van de "magische verfmachine" een schilderijtje maken.

Ook de allerkleinsten hoefden zich niet te vervelen. Ze konden plakken en kleuren in hun eigen Ot en Sien-boekje, in de zandbak spelen, eendjes uit het water vissen en grabbelen.

Kruiden en zeepbellen
Bij de uitgang mochten alle kinderen nog zelf een geurzakje maken met behulp van allerlei kruiden uit de tuin. Ook leerden de kinderen enorme zeepbellen blazen.

Tot slot gingen de kinderen, als aandenken aan de leuke dag, met een prachtig geschminkt gezichtje weer huiswaarts. Maar niet voordat er nog gesmuld werd van de wafels met een bekertje ranja.

Meer foto's op Achterhoekfoto.nl


www.salehem.nl